Sveinung Bieltvedt vant igjen

eilertsen_bieltvedt_500.jpgIkke bare ble han beste fører Subaru Rally Cup, men på lørdag gikk også Sveinung Bieltvedt helt til topps i NM-runden for gruppe N i Aurskog Høland Rally.

Det har vær en fantastisk sesong for Sveinung Bieltvedt og hans kartleser Roger Eilertsen fra NAF Øvre Østfold. Til tross for at det er deres første sesong i firehjulsdreven bil, har de vunnet samtlige fem runder i Subaru Rally Cup. På lørdag var de også best av samtlige i sin NM-klasse. Det gjorde at de styrket sin posisjon på 2. plass i NM-sammendraget. De er kun åtte poeng bak NM-leder Martin Stenshorne.

Men lørdagens seier kom ikke uten kamp – mot nettopp Stenshorne. Det var kun fem sekunder i Stenshornes favør før det siste etappen. Det endte med at NM-lederen havnet utenfor veien, mens Bieltvedt kunne strekke hendene i vært og sprette champagnen.

-Vi tok i alt hva vi var gode for på den siste etappen. Vi hadde bestemt oss for å forsøke å ta seieren, og det er nok ikke fritt for at Stenshorne ble noe stresset, gliser Sveinung Bieltvedt. I fjor var han norgesmester i klassen for tohjulsdrevne biler.

I Subaru Rally Cup, der vinneren innkasserer 200 000 kroner, var det Anders Kjær fra NMK Larvik som endte på 2. plass på lørdag. Han ligger fortsatt på 4. plass sammenlagt i cupen. Øyvind Sulland fra NAF Gjøvik beholdt 2. plassen, mens Geir Ingar Mythe fra NMK Gol fortsatt er på 3. plass.

Det er 17 førere som kjemper om premiepotten på 390 000 kroner i Subaru Rally Cup. Samtlige deltagere kjører Subaru Impreza WRX i gruppe N over 2000 ccm, og samtlige med det miljøvennlige drivstoffet E85. Det er sju løp som teller i den prestisjefylte cupen, og løpene er de samme som i Norgesmesterskapet.

Neste løp i Subaru Rally Cup er asfaltløpet Rally Larvik 6. september.