Sveinung Tinnes-Mork med topplassering

tinnes_mork_gt.jpgSveinung Tinnes-Mork kjørte inn til en fantastisk 2. plass i CarreraWorldCup på Nurburgring på lørdag og innkasserte dermed 8.000 euro i prispenger.

I helgen ble det kjørt Porsche Carrera World Cup på Nurburgring Nordschleife i Tyskland. Dette er tidenes største bilrace for en enhetsklasse, og 200 Porschekjørere i verden var invitert. De 100 beste Porscheførerne fra 25 land stilte til start for å avgjøre hvem som er best på den fryktede Nordsløyfa. Banen er hele 25km lang, og har en høydeforskjell på 300 meter. Fra Norge stilte Roar Lindland og Sveinung Tinnes-Mork på vegne av CarreraCup Scandinavia. Tinnes-Mork stilte i klasse 2 for biler tom årsmodell 2009.

Løpet gikk over 6 runder som tilsier ca en times kjøring. Torsdag og fredag var det trening og tidskvalifisering. Tinnes-Mork var tredje raskest under kvalifiseringen, og så fram til en mulig topplassering i selve løpet. Lørdag 25. gikk løpet i regnvær under svært vanskelige forhold. Sikten var til tider lik null i hastigheter over 280 km/t på det raskeste partiet på banen. Løpet blei vist live på Eurosport med 250.000 tilskuere rundt banen og hundrevis av jouralister til stede. Rett etter dette løpet startet det legendariske 24timersløpet på samme banen.

-Jeg lå i vannføyka bak biler i over 250 km/t og bremsa ved å kjenne på kjente ujevnheter på banen og se etter landemerker på siden av banen. Det var til tider helt vilt, og jeg tok sjanser jeg aldri før har tatt for å få topplassering,  sier Tinnes-Mork etter målgang. -Jeg har aldri vært så sliten og lettet etter målgang noen gang. Jeg satset alt, og lå ofte i sladd i over 200km/t på våt asfalt med biler rundt meg, og nesten ingen sikt. 

-Det er en ubeskrivelig følelse å bli nest best i verden i tidenes største Porsche race på verdens heftigste bane, avslutter Tinnes-Mork som runder av denne racingsesongen med å kjøre løpene på Karlskoga 12 aug og Mantorp 23 sept i den Scandinaviske CarreraCupen. Disse løpene går sammen med STCC.

Tyskeren Timo Rumpfkeil vant løpet foran Tinnes-Mork med Chris Harris fra Storbritannia på 3. plass.