Svensk seier i Sigdalsrally

andersson_vinner_450.jpgSvenske Per-Gunnar Andersson vant dagens NM-åpning i rally i sin Skoda Fabia WRC. Martin Stenshorne tok andreplassen i Sigdalsrally med sin Mitsubishi Lancer.

Per-Gunnar Andersson teller ikke med i det norske mesterskapet, men allikevel var det han det skulle dreie som i avslutningen på dagens NM-åpning under flotte forhold med åtte-ti minusgrader og strålende sol i Sigdal. Mads Østberg var den som var raskest fra start, men de to siste årenes mester måtte bryte på tredje etappe.

-Vi hadde en snurring, og må ha fått en skade på radiatoren da vi traff snøkanten. Bare et par kilometer senere var det som radiatoren eksploderte og alt vannet rant ut. Dermed var det slutt for oss, sa Østberg. Han debuterte med sin nye Subaru Impreza WRC. En bil som aldri tidligere er kjørt i et snø- og isrally tidligere.

En annen NM-favoritt, Anders Grøndal fra NMK Drammen, forsvant allerede på andre fartsetappe etter en avkjøring, og dermed ble det parademarsj vest og sør for Krøderen for Per-Gunnar Andersson. Han var til slutt 2 minutter og 38 sekunder foran hjemmefavoritten Martin Stenshorne fra NMK Modum & Sigdal.

-Det har vært en fantastisk dag for oss. Et flott løp, som jeg har likt fra start til mål. Vi hadde et par problemer underveis. Først klarte jeg å kvele motoren på start på første etappe, og deretter stoppet det for oss på den tredje etappe på grunn av en liten kortslutning. Men vi kom oss videre og til mål, sier Per-Gunnar Andersson. Om han kunne tatt opp kampen med Mads Østber som var 21 sekunder foran da han måtte bryte, er svensken usikker på.

-Avstanden var stor, men jeg tror nok vi i hvert fall skulle klart å ta inn litt mot slutten, mener Andersson som håper å komme tilbake til Norge i nær fremtid.

-Jeg har lyst til å kjøre både Rally Hadeland og Rally Norway i denne bilen, men ikke noe er klart, sier Andersson som kjørte en Skoda Fabia WRC som eies av Bernhard Kongsrud.

Ettersom Andersson ikke teller med i NM var det veteranen Morten Østberg fra KNA Varna som stakk av med flest NM-poeng i Sigdalsrally. I likhet med Østberg junior kjører også han en Subaru Impreza WRC. Han endte på en 4. plass totalt i løpet.

I gruppe N over 2000 ccm var det de tre siste års NM-vinner, Martin Stenshorne fra arrangørklubben NMK Modum & Sigdal, som stakk av med seieren. Han hadde til slutt god margin til Andreas Mikkelsen på 2. plass.

-Det har vært et problemfritt løp for oss. Alt har fungert som det skulle, sa Stenshorne som har med seg Ove Johnny Andersen i kartleserstolen.

Andreas Mikkelsen fra NAF Motorsport Asker & Bærum tok noe overraskende andreplassen i gruppe N og 3. plass totalt i løpet. Mikkelsen kjører en Subaru Impreza Sti Cup-bil, som ikke er en optimal gruppe N-bil. Det er første gangen fjorårets sølvvinner i WRC-klassen kjører noe annet enn en WRC-bil i et rally.

-Det har vært en ny opplevelse, og litt mer slitsomt enn å kjøre WRC-bil. Her må jeg jo clutche. Men ellers har det vært en fin opplevelse. På de veiene som er her, som er stort sett flate og raske så taper vi ikke mye i forhold til en skikkelig gruppe N-bil, men det er verre der det går oppover eller er veldig svingete, sier Mikkelsen.

På 3. plass i gruppe N endte Bernt Kollevold og Veronica Engan fra NAF Motorsport Asker & Bærum med sin Mitsubishi Lancer.

I klassen for tohjulsdrevne biler med motorer inntil 2000 ccm, var det Peder Økseter fra NAF Sør Østerdal som tok seieren med sin Ford Fiesta ST. Fra start var det hjemmefavoritten Petter Rolfsen fra NMK Modum & Sigdal, som var raskest. Men han måtte til slutt ta til takke med 2. plassen, 14 sekunder bak Økseter. På en 3. plass i denne klassen fulgte Marius Dahl, også han fra NMK Modum & Sigdal.

Neste NM-runde er Rally Hadeland som kjøres 24. januar.
Topp 10 Sigdalsrally
1. Per-Gunnar Andersson/Jonas Andersson, (S), Skoda Fabia WRC, 51 min 52,9 sek
2. Martin Stenshorne/Ove Johnny Andersen, Mitsubishi, +2 min 38,9 sek
3. Andreas Mikkelsen/Ola Fløene, Subaru Impreza, +3.16,4
4. Morten Østberg/Christian Østberg, Subaru Impreza WRC, +3.20,4
5. Bernt Kollevold/ Veronica Engan, Mitsubishi, +3.20,7
6. Sveinung Bieltvedt/Roger Eilertsen, Subaru Impreza, +3.26,4
7. Anders Kjær/Trond Svendsen, Subaru Impreza, +4.16,4
8. Christian A. Selmer/Nils-Henrik Holmen, Ford Focus WRC, +5.01,7
9. Jerker Axelsson/Mattias Andersson (S), Subaru Impreza, +5.06,6
10. Thomas Kvam/Stian Johnsen, Subaru Impreza, +5.09,1
Live resultater

NM-STILLING (uoffisiell)

Tohjulsdrevne biler inntil 2000 ccm
1. Peder Økseter NMK Elverum Ford Fiesta, 30
2. Stig Rune Skjærmoen NMK Elverum Peugeot 206 , 25
3. Petter Rolfsen NMK Modum & Sigdal Ford Fiesta, 23
4. Jim Roger Haugom KNA Kongsvinger Peugeot 206, 19
5. Marius Dahl NMK Modum & Sigdal Ford Fiesta, 18
6. Anders Tønneslag KAK Kristiansand Ford Fiesta, 13

Gruppe N 4WD over 2000 ccm
1. Martin Stenshorne NMK Modum & Sigdal Mitsubishi Evo 9 30
2. Andreas Mikkelsen NAF Msp. Asker & Bærum Subaru Impreza 23
3. Bernt Kollevold NAF Motorsport A & B Mitsubishi Lancer 18
4. Sveinung Bieltvedt NAF Øvre Østfold Subaru Impreza 15
5. Anders Kjær NMK Larvik Subaru Impreza 12
6. Thomas Kvam NAF Msp. Grenland Subaru Impreza 9

Gruppe A 4WD over 2000 ccm
1. Morten Østberg KNA Varna Subaru Impreza WRC 30
2. Christian Selmer KNA Oslo og omegn Ford Focus WRC 23
3. Egil Bentzen KNA Oslo og omegn Subaru Impreza WRC 18