Svensk slektstreff for Solberg

Oliver_Petter Solberg
26.000 hestekrefter. 30.000 tilskuere. 44 Supercars. Over 100 biler i aksjon. Og oppi alt dette hele sju Solberg/Walfridssons.

For meg blir det reneste slektstreffet når VM-sirkuset i rallycross buldrer innom svenske Höljes lørdag og søndag (LIVE TV på Viasat!).

I startfeltet for Supercars får jeg konkurranse av hele tre familiemedlemmer: Henning Solberg (bror), Pontus Tidemand (Hennings stesønn) og Lucas Walfridson (Pernillas fetter). Videre stiller Oscar Solberg (Hennings sønn) i Super 1600-klassen, mens Oliver (min sønn) og Jonathan Walfridsson (Pernillas bror) kjører landskampen i crosskart dagen før løpsstart.

Rent nasjonalitetsmessig var den norske VM-runden i Hell (2.-plass) for to og en halv uke siden mitt hjemmebaneløp. Men strengt talt er det Höljes som er nærmest så vel meg, mine som mitt. Det knøttlille stedet like øst over grensen for Elverum ligger bare 100 kilometer unna verkstedet til Petter Solberg World RX Team i svenske Torsby, der min kone Pernilla og hennes familie sogner til. Det er også til Höljes vi velger å reise for en del testing av rallycrossbilene.

 

For første gang skal jeg konkurrere i samme arrangement som min sønn, hvilket blir spesielt både for Oliver og meg selv. Hans merittliste og form er bedre enn min for tiden. Han kommer rett fra to seirer (Danmark og Norge), mens jeg ivrer etter revansj for den finske nedturen jeg fikk sist helg.

 

Hele teamet mitt sulter etter et godt resultat. Vi hadde skikkelig utur i Finland, der jeg ble involvert i et krasj i semifinalen, og teamet fikk ikke tiden det behøvde til å få bilen i stand til finalen. De to minuttene alt sto og falt på var bitre – spesielt ettersom jeg gikk glipp av viktige VM-poeng. Jeg forstår at direktesendinger på TV er svært viktig for sporten og at skjemaer må følges, men også andre avgjørelser i det løpet var av det merkelige slaget.

 

Men løpet i Finland legger jeg bak meg nå. Hele teamet ser fram til et fantastisk løp i Höljes, som trolig er VMs mest stemningsfulle løp. Atmosfæren der er ikke til å tro før man opplever den, og jeg håper på mye støtte fra publikum i sesongens annet hjemmebaneløp for min del.

 

Selv om løpet ligger så å si i nabolaget for teamets base i Torsby, har vi ikke benyttet oss av det i utide. Jeg har kun kjørt cirka 10 runder på den i år. Banen er fantastisk – en av de råeste i VM. Selvsagt ønsker jeg en seier til, men 44 biler på start betyr at jeg må være smart med tanke på VM sammenlagt også.

 

Også denne helgen stiller PSRX til start med to biler for teammesterskapet, men Alexander Hvaal har bestemt seg for å kjøre sin egen rallycrossbil i de kommende to løpene (Höljes og Mettet) etter at resultatene er uteblitt så langt i sesongen. Jeg ønsker Alex lykke til, det har vært fint å ha ham i teamet, og det skal bli interessant å se utviklingen hans framover.

 

VM sammenlagt:

1 Reinis Notiz 96pts
2 Andreas Bakkerud 82pts
3 Petter Solberg 80pts
4 Topi Heikkinen 74pts
5 Anton Marklund 61pts
6 Timmy Hansen 48pts