Sverre avsluttet med stil

s_isachsen_tch.jpgSelv om Sverre Isachsen sikret sin tredje strake EM-tittel i rallycrossens mest prestisjefylte klasse i det forrige løpet, avsluttet han sesongen der han startet den; på toppen av seierspallen!

Knapt noen gang har en rallycrossfører vært så overlegen som Sverre Isachsen. Det spesielle med 40-åringen fra Hokksund er ikke bare at han vinner og vinner, men det er også måten han ofte vinner på, som i helgen hvor han har vært raskest gjennom hele helgen.

– Ja, det kan ikke gjøres bedre, sier Ford-føreren selv som først og fremst retter en stor takk til sitt team, som langt fra er det største i EM-sirkuset, men beviselig det aller beste.

Helgens løp i Ceska Lipa i Tsjekkia er et godt eksempel på hvor overlegen Sverre Isachsen er i klassen Supercars. Først var han raskest på den første tidstrening, før den andre tidstreningen ble avlyst på grunn av for mye støv på banen. Når så kvalifiseringen startet var han raskest igjen, men denne gangen ble føreren fra KNA Eiker utelukket.

– Det er vel noen som begynner å bli lei av at jeg vinner hele tiden, så de prøver med alle midler. Dommerne mente jeg hadde ødelagt for Liam Doran, men jeg var 50 meter foran han og ødela ingen ting. Men de klarer ikke å stoppe meg uansett, sa Isachsen etter utelukkelsen.

Dermed stod Sverre Isachsen nederst på lista etter kvalifiseringen, men likevel vant han både første og andre omgang. Dermed hadde han sikret seg pole position i A-finalen og stod over tredje omgang. Og i A-finalen var det igjen Sverre Isachsen fra Norge som var den beste!

Dermed sikret Isachsen seg sin 23. EM-seier i rallycross, og allerede før helgen var det klart at han har tre EM-titler på rad. Det er bare et ord som kan oppsummere alt sammen og det er «best»!

– I tillegg til et bra team så har jeg en velutviklet bil, selv om den begynner å dra på årene. Selv er jeg vel ikke så verst til å kjøre heller, og klarer å ha fokus på de rette tingene. Jeg er lykkelig nå, og avsluttet dagen med en heftig Schanche-pir.., nei forresten Isachsen-piruett!

Magasinet Rallycross World hadde i forrige nummer en lang artikkel om hvordan lille Norge kan være så gode i rallycross med sine få innbyggere og begrensede markedsbudsjetter. Svaret de kom frem til er at Norge, mer enn noe annet land, har oppdaget hvor spektakulær denne motorsportsgrenen er, og ikke i noe annet land står rallycrossen sterkere blant befolkningen og i media.

Hva som skjer videre med Sverre Isachsen nå er usikkert.

– Det jeg vet er at vi skal åpne et Sverre Isachsen Museum i Hokksund på lørdag, og også kjøre litt oppvisning hjemme i Norge. Helgens løp kan også ha vært mitt siste med Focusen, da jeg har veldig lyst til å bygge en ny bil. Det frister også å kjøre mer i USA igjen, så vi får se hva som skjer, avslutter en lykkelig Sverre Isachsen.

Dagens løp kan du se på NRK1 klokken 22.35 i kveld, og på Viasat Motor torsdag klokken 20.00.

Resultater Tsjekkia Super Cars
1 Sverre Isachsen Ford Focus (N)
2 Kenneth Hansen Citroën DS3 (S)
3 Tanner Foust Ford Fiesta (USA)
4 Timur Timerzyanov Citroën C4 (RUS)
5 Frode Holte Volvo C30 (N)
6 Mats Lysen Renault Clio (N)

Øvrige norske på poengplass:
8 Svein Roger Andersen Volvo C30
10 Ludvig Hunsbedt Volvo C30

Super1600
1 Andreas Bakkerud Renault Clio Mk2 (N)
2 Krzysztof Skorupski VW Polo Mk4/9N3 (PL)
3 Steven Bossard Renault Twingo Mk2 (F)
4 Ulrik Linnemann Peugeot 207 (DK)
5 Daniel Holten Citroën Saxo (N)

Touringcars
1 Lars Øivind Enerberg Ford Fiesta ST RWD (N)
2 Roman ?astoral Opel Astra OPC RWD (CZ)
3 Derek Tohill Ford Fiesta Mk7 RWD (IRL)

Uoffisiell sammenlagt stilling:
Super Cars
1. Sverre Isachsen (N) 140p
2. Timur Timerzyanov (RUS) 114p
3. Tanner Foust (USA) 107p
4. Frode Holte (N) 102p
5. Mats Lysen (N)94p
8. Ludvig Hunsbedt 71p
16. Morten Bermingrud 23p

Super 1600:
1. Andreas Bakkerud (N) 146p
2. Ulrik Linnemann (DK) 110p
3. Krzystof Skorupski (PL) 88p
9. Daniel Holten 59p

Touring cars:
1. Lars Øivind Enerberg (N) 149p
2. Roman Castoral (CZ) 131p
3. Derek Tohill (IRL) 116p

Øvrige norske:
5. Per Magne Røyrås 88p
7. David Nordgård 67p