Sverre Isachsen klar for X-Games

pastrana_xgames_jump1-2.jpgRegjerende Europamester i rallycross, Sverre Isachsen, blir fabrikksfører for Subaru i X-Games, og blir teamkamerat til ekstremsportslegenden Travis Pastrana i historiens første rallycross-løp i USA.

-Jeg har nesten ikke ord, og det har nok ikke gått opp for meg enda hvor stort dette er, og hvilken unik sjanse jeg har fått, sier 39-åringen fra Hokksund som akkurat nå befinner seg i svenske Höljes hvor han med lungebetennelse forbereder seg til helgens svenske EM-runde i rallycross.

EM i rallycross blir imidlertid lite når man sammenlikner det med X-Games som i år arrangeres den siste helgen i juli i Los Angeles. X Games går for å være ekstremsportens Olympiske Leker, og har flere hundre millioner TV-seere verden over. For første gang er rallycross tatt inn i arrangementet, og løpet den 31. juli blir det første rallycross-løpet noensinne i USA.

-Rallycross er en spektakulær idrettsgren som jeg tror vil passe perfekt inn i X-Games. Vi skal kjøre en utrolig heftig bane inn i Los Angeles Coliseum, som tar 93 000 tilskuere, men jeg kjenner jo verken bilen eller konkurrentene særlig godt så jeg er ydmyk foran denne utfordringen.

Det amerikanske fabrikksteamet til Subaru har imidlertid klokketro på Sverre Isachsen, og valgte den regjerende Europamesteren i rallycross for å prøve å vinne det første rallycross-løpet i USA. De vurderte først å gi tilbudet til MotoGP-stjernen Valentino Rossi, men bestemte seg for Sverre tidligere i vår.

-Jeg er veldig takknemmelig for sjansen jeg har fått av Subaru Rally Team USA, og ønsker å ta vare på den så godt som mulig. Ikke siden Petter Solberg fikk sjansen i Rally-VM for Ford tror jeg en nordmann har fått en tilsvarende mulighet i bilsport og hvem vet hva dette kan føre til på sikt.

Sverre Isachsen reiser over til California om to uker for å teste sin nye Subaru Impreza med over 500 hestekrefter og firehjulstrekk. Der vil han også for første gang møte sine to teamkamerater, Travis Pastrana og Dave Mirra.

-Travis Pastrana er kanskje den største ekstremsportslegenden noensinne etter en fantastisk karriere på to hjul, og de siste årene i rally. Dave Mirra er en BMX-legende som nå har begynt med rally, og jeg tror begge kan hevde seg godt i rallycross, sier Sverre.

Konkurransen i X-Games blir imidlertid knalltøff med flere store navn til start. Foruten de tre Subaru-førerne Isachsen, Pastrana og Mirra stiller Ford med fire biler for Ken Block, Tanner Foust, Brian Deegan og svenske Kenny Bräck. En annen svenske som skal kjøre er Samuel Hubinette, som til vanlig kjører drifting.

-Det er utrolig morsomt å være med på starten av rallycross i USA, som de kaller SuperRally i X-Games, og går det bra er sjansen stor for at jeg kjører for Subaru også i to løp i New Jersey til høsten. Så får vi se hva som skjer videre, avslutter en lykkelig Sverre Isachsen.