Sverre Isachsen mot Nelson Piquet Jr.

S_Isachsen_13_apr
Den tidligere Formel 1-føreren Nelson Piquet Jr. blir en av Sverre Isachsens konkurrenter i Global Rallycross Championship denne sesongen.

 

Sverre Isachsen, som vant EM i rallycross tre år på rad fra 2009 til 2011, forbereder seg nå til sin andre sesong som profesjonell fører i det USA-baserte Global Rallycross Championship for Subaru PUMA Rallycross Team. En av konkurrentene blir den tidligere Formel 1-føreren Nelson Piquet Jr., som nå er bosatt i USA og til daglig kjører NASCAR Nationwide Series.

 

– Piquet skal kjøre utvalgte løp, men ikke hele mesterskapet. Uansett er det en anerkjennelse at en tidligere Formel 1-fører nå vil forsøke seg i rallycross, og vi ser en voldsom interesse for rallycross over hele verden om dagen, sier Sverre Isachsen.

 

Piquet fra Brasil, som er sønn av den tidligere verdensmesteren med samme navn, skal nå få bryne seg på førere som Sverre Isachsen, Ken Block og Tanner Foust – og løpene fra X Games kan man etter planen se direkte på NRK. Subaru PUMA Rallycross Team er snart ferdige med byggingen av en helt ny bil for Sverre Isachsen, og med den tror 42-åringen at han skal kunne kjempe helt i toppen.

 

– Fjoråret var et læreår, men i år har vi høyere ambisjoner. Det hadde også vært morsomt å kjøre mot Petter Solberg og de andre som kjører i Europa i et løp eller to også. Vi får se hva som skjer, sier Isachsen hemmelighetsfullt.

 

Snart lanseres det også en ny web-TV-serie med Sverre Isachsen og hans teamkamerater som heter Launch Control. En trailer kan sees her: http://www.youtube.com/watch?v=Hu5bn05q4VU