Syk Isachsen bekymret

s_isachsen_2010-jpg.jpgEM-lederen i rallycross, Sverre Isachsen, har fått lungebetennelse og er bekymret for formen foran helgens EM-runde på svenske Höljes.

-Jeg ble syk for et par uker siden, og tidligere denne uken fikk jeg konstatert lungebetennelse. Jeg har ligget rett ut med 40 i feber og har vurdert å droppe hele EM-runden, men nå i kveld reiser jeg til Höljes og satser på at formen er bedre til helgen, sier Sverre Isachsen.

Den regjerende Europamesteren har tatt ledelsen i årets mesterskap, og har nærmest vært i en klasse for seg i de to siste EM-rundene. Normalt sett ville han hatt favorittstempelet også denne helgen, men når formen ikke er på topp er det også vanskelig å prestere maksimalt.

-Höljes er en bane jeg elsker, og det er på mange måter årets høydepunkt med over 20 000 tilskuere, hvor mange er fra Norge. Derfor gjør jeg alt i min makt for å bli frisk til kjøringen starter på lørdag. Jeg har blant annet vært i kontakt med Knut Gabrielsen, som er landlagslege i langrenn, og fått noen gode tips. Det er bare å krysse fingrene.

39-åringen fra Hokksund vil møte tøff motstand i Höljes denne helgen. Foruten EM-rivalene Michael Jernberg, Kenneth Hansen og Liam Doran, stiller også VM-fører i rally, Henning Solberg, til start. Av de totalt 40 bilene i verstingklassen divisjon 1, er hele 14 fra Norge.

-Etter at vi mistet EM-runden på Lyngås er det Höljes som har tatt over som den store folkefesten innen rallycross, og det er ekstra morsomt at Henning Solberg er med. Dessuten stiller den amerikanske superstjernen Tanner Foust til start, og vanligvis ville jeg gått høyt ut og sagt at jeg skulle slått alle sammen, men nå er jeg mest opptatt av å bli frisk.

Den svenske EM-runden starter med innledende omganger på lørdag, mens finalene går på søndag klokken 15.00. Viasat Motor sender direkte fra Höljes klokken fra klokken 15.00-17.30 på søndag, mens NRK1 sender et sammendrag klokken 00.20.