Syk Mikkelsen kjempet for å fullføre

Andreas Mikkelsen kjempet mot sykdom siste dag av Wales Rally GB, og endte til slutt på sjetteplass. – Jeg skulle nok aller helst ha holdt senga, sier han.

 

Wales Rally GB ble kontrastenes løp for Andreas Mikkelsen. Fredag formiddag slet han med bilen, og tapte mye tid. Lørdag imponerte han stort, og var raskeste fører og vant tre fartsetapper. Søndag handlet alt om å mobilisere krefter til å fullføre løpet.

– Vi kan ikke være annet enn fornøyde etter det vi presterte i går, og at vi kom oss gjennom dagen i dag. Formen har rett og slett vært ganske dårlig i dag, og jeg skulle aller helst ha holdt senga. I går kveld kjente jeg at noe var på gang, og hadde vondt i hele kroppen, sier han.

Med Anders Jæger i høyrestolen hadde Andreas Mikkelsen som mål å komme på pallen i VM-runden i Wales. Han måtte imidlertid ta til takke med en sjetteplass, og mye av årsaken til det var en bil som ikke oppførte seg som han ønsket på fredag formiddag.

– Men med det vi presterte i går, gjør at jeg er fornøyd likevel. Det gikk ikke helt som vi hadde tenkt på fredag. Vi brukte en senterdiff som rett og slett ikke fungerte. Det er vanskelig å prestere når man ikke stoler på bilen. Vi fikk endret det på fredag ettermiddag, og da begynte ting å bli bedre. Lørdag fungerte alt som det skulle. Utrolig moro å være med å fighte helt i toppen, og tre etappeseire er jo kult. Bilen gjorde akkurat som jeg ville, og da er det enkelt å kjøre fort. Søndag ble en utrolig tøff dag for kroppen, og akkurat nå er jeg bare letta over at vi kom oss igjennom, og at alle Hyundai’ene sikret viktige poengene for teamet. Selv om sjetteplass ikke var det vi kom hit for, så var det mye bra. Og det lover godt før neste VM-runde i Spania, konstaterer han.

Sebastien Ogier holdt unna for de to finnene Jari Matti Latvala og Esapekka Lappi, og vant Wales Rally GB.