Syk Stian Paulsen må stå over løp

s_paulsen_r2_3_100.jpgRacerføreren Stian Paulsen (21) fra KNA Indre Ytre Østfold har pådratt seg kyssesyken og må stå over førstkommende helgs løp i den belgiske Renault Clio Cup. Paulsen ligger på en 3. plass etter de to første rundene i cupen.

-Det er utrolig bittert, men jeg tar ingen sjanser. Jeg er på bedringens vei og føler meg ganske bra nå etter å ha ligget en hel uke med 40 i feber. Men viruset sitter i kroppen, så jeg må prioritere å bli kvitt det fremfor å bli sykere igjen, sier en nedbrutt Paulsen. Han ligger på en sterk 3. plass sammenlagt i cupen etter at han vant og tok andreplass i de to løpene i forrige runde.

Helgens runde på Zolder er den tredje av totalt seks. Så det er fortsatt muligheter for den talentfulle Fredrikstad-gutten til å hevde seg i toppen.

-Jeg hadde en svak sesongåpning og ble uten poeng første runde. I forrige runde på Spa-banen gikk det veldig bra, og nå blir det en runde uten poeng igjen. Men jeg skal komme sterkere tilbake. Heldigvis er ikke fjerde runde før 12.-13. september, og til da skal jeg være frisk, mener Paulsen. Helgen før det hadde han planer om å stille i NM-runden på Rudskogen med sin Renault Clio, men det har han også slått fra seg.

Stian Paulsen kjørte sin første sesong i denne cupen i fjor, og overrasket alle da han endte opp med å vinne juniorklassen og ta tredjeplassen totalt i den harde konkurransen. I år er han ikke lenger junior, men har en klar målsetting om å forbedre tredjeplassen fra i fjor.
Bilene som brukes i cupen er en Renault Clio som har en 2 liters 16 ventilert motor som yter 200 HK. De er utstyrt med en sekstrinns sekvensiell girkasse og 17 tommers racinghjul. Bilene veier 1 160 kg. Det er 35 førere med i cupen, og Stian Paulsen endte på 3. plass i fjor.