Tøff SEAT-debut for Stian Paulsen

paulsen36_500.jpgRacerføreren Stian Paulsen (22) fikk et tøft møte med SEAT Leon Eurocup på selveste Monza i Pinsehelgen. Det gis ikke ved dørene når man gjør opp om plasseringene i en jevn racingserie på høyt nivå.

Stian Paulsen fra KNA Indre Ytre Østfold har kjørt i såkalte merkescuper i Europa i flere sesonger. Denne helgen debuterte han i SEAT Leon Eurocup, der deltagerne kjører identiske SEAT Leon-biler med over 300 HK under panseret. Det ble et tøft møte med konkurrentene da feltet på 25 biler ble sluppet løs på ærverdige Monza ved Milano i Italia.

-Det var uten tvil harde tak. Jeg synes det til tider var mer bilcross enn racing ute på banen. Men det blir vel gjerne slik når bilene er så like og man kjører på en så rask bane som Monza, sier Paulsen. I det første av de to løpene måtte han bryte etter en kollisjon allerede på første runde. I det andre løpet sluttet han på en 17. plass. Før det hadde han prestert femte beste rundetid på trening og han endte på 15. plass i kvalifiseringen.

-Det hele startet ganske bra under treningen. Men før kvalifiseringen oppdaget vi at bilen vår var for lav i forhold til reglementet. Dermed måtte vi endre dette, men rakk ikke å endre hjulvinkler før vi måtte ut og kjøre. Dermed var ikke bilen god å kjøre, sier Stian Paulsen.

Han startet dermed fra 15. startspor i det første løpet, men der ble det brått stopp.

-En konkurrent som hadde vært utenfor banen kom i stor fart rett inn på banen like foran meg igjen, og jeg hadde ikke en mulighet til å unngå et sammenstøt. Jeg traff hans bil i stor fart og mens vi klarte å få min bil klar igjen til andre finale dagen etter, så var den andre bilen mer eller mindre totalvrak, kan Paulsen fortelle.

I søndagens finale måtte Paulsen dermed starte bakerst av de 23 som fortsatt hadde kjørbare biler.

-Jeg bestemte meg da for å gjøre alt for å komme meg gjennom løpene og til mål. Jeg passerte to konkurrenter og i tillegg var det en del som brøt, slik at jeg endte på 17. plass i mål.

Nå tar Stian Paulsen med seg sin bil hjem til Norge for å forberede seg til neste løp på Zolder i Belgia 20. juni.

-Jeg tar med meg det positive fra Monza og det var at jeg fikk vist at jeg kan holde følge med de fleste under treningen. Nå skal vi gjøre oss bedre kjent med bilen hjemme i Fredrikstad og i neste runde på Zolder skal vi bite bedre fra oss. Det er en bane jeg kjenner godt, så jeg gleder meg til løpene der, avslutter Stian Paulsen.