Tapte på tekniske problemer

t_ebbesvik_naf.jpgThor-Christian Ebbesvik var på vei mot seier i LMP2-klassen i dagens 6-timersløp i Le Mans Series på Silverstone. Men i ledelse kortsluttet plutselig det elektriske anlegget i bilen. Dermed ble det en tredjeplass på 27-åringen fra Bergen.

– Vi hadde garantert vunnet i dag uten de tekniske problemene, men jeg er uansett fornøyd med egen innsats og med tredjeplassen, sier Thor-Christian Ebbesvik.

Bergenseren debuterte for teamet Boutsen Energy Racing i dagens runde av Le Mans Series, og sammen med teamkamerat Dominik Kraihamer gjorde de et godt løp.

– Vi var litt uheldig på kvalifiseringen og startet fra sjette startposisjon i LMP2. Men vi hadde en god start og kjørte oss oppover i feltet. Etter hvert ledet vi med god margin og så ut til å sikre seieren, da vi plutselig fikk tekniske problemer.

Dermed var det Greaves Motorsport som vant LMP2 klassen foran Race Performance og Boutsen Energy Racing. Peugeots fabrikksteam vant LMP1 klassen foran Audi.

– Dagens løp lover uansett godt foran det neste løpet på Estoril. Kraihamer og jeg er et godt team, og vi kjører fort, så jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Ebbesvik.