Tar steget til formel-bil

Håvard Hallerud fra NMK Sunnfjord kommer til å signere med formelteamet Team Greenpower for 2019-sesongen.

 

RACING: Etter en svært vellykket testdag med Team Greenpower på Rudskogen Motorsenter signerer gokartfører Håvard Hallerud for det norske formelteamet Team Greenpower for 2019-sesongen og skal delta i det som blir neste års Formula Nordic.
Selv om det gjenstår noen formaliteter så er unggutten positiv, og skal jakte samarbeidspartnere for den kommende sesongen.

 

–    Vi har fått et tilbud fra Team Greenpower om å kjøre i Formula Nordic-mesterskapet 2019. Det er en del som gjenstår og vi har ikke fått sett et endelig avtaleutkast ennå, men vi har indikasjoner på hva avtalen kommer til å inneholde og er positive, sier 20-åringen som de siste 11 sesongene har sittet i gokartsete. Nå mener han tiden er inne for å gå fra gokart til formelbil.

 

–    Dette er et naturlig skritt for meg for å kunne utvikle meg videre som motorsportutøver, og ikke minst fortsette mitt prosjekt for å finne ut om det er mulig for en ungdom i Sunnfjord å lykkes i internasjonal racing, smiler han.

 

Jakter sponsorer
En satsing i Formel Nordic og mesterskapet i Norden koster mye penger og Hallerud er innstilt på å jobbe hardt for å få på plass satsingen.

–    Vi står ovenfor en stor utfordring med å finne samarbeidspartnere som ønsker å hjelpe oss økonomisk slik at vi kan satse i det tøffe formelmesterskapet, forteller han.

Hallerud begynte med gokart når han var 9 år gammel, og har flere sterke plasseringer bak seg fra gokartsporten. Første seier i et nasjonalt statusløp var Juniorfestivalen på Hønefoss i 2010. Siden dette har han vært å regne med i norgestoppen i Formel K, og har blant annet to norgesmesterskap med seg i bagasjen. Internasjonalt er hans beste resultat i Formel K en 3 plass i Nord Europeisk Mesterskap (NEZ) i 2014, 5 plass i ADAC Kart Masters i Tyskland i 2016 og en femteplass i IAME International Open Championship i 2018.

 

Fornøyd med første signering
Team Manager i Team Greenpower, Marius Gjevik er godt fornøyd med å allerede i november kunne presentere den første ny signeringen for 2019-sesongen.

–    Vi i Team Greenpower er stolte over å kunne presentere vår første sjåfør for 2019-sesongen.
At denne avtalen signeres allerede i november viser at vi har jobbet målbevist for å få satt sammen teamet til 2019-sesongen. Vi ønsker Håvard velkommen i teamet, sammen skal vi nå nye mål. En plass i teamet er nå opptatt, men de resterende plassene er ikke avklart, forteller Gjevik.