Team Greenpower er i rute!

Årets første offisielle test for Porsche Carrera Cup Scandinavia ble kjørt på Gelleråsen Arena i Karlskoga, og Team Greenpower fikk de svarene de ønsket.

RACING: Det er vel tre uker til sesongen i Porsche Carrera Cup Scandinavia starter på Ring Knutstorp første helgen i mai. Denne helgen ble den første offisielle testen gjennomført på Gelleråsen Arena i Karlskoga.

Emosjonelt for Heyerdahl
Dette ble den første offisielle inntreden for Team Greenpowers, Emil Heyerdahl fra Bjørkelangen i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Heyerdahl skal kjøre i Approved Cup og tidene på dagens test viser at nordmannen har funnet seg godt til rette i bilen allerede, og leverte topptider fra første sekund i bilen.

–    Dette var helt enormt og litt emosjonelt ettersom jeg har fått kjøre en av mine drømmebiler i en serie jeg har drømt om lenge. Vi har gjort mengder med forberedelser og det viste seg virkelig å ha fungert bra. Vi leverte P8 tid på første del av treningen, og kun ett sekund etter P1 som kjører en annen type bil, forteller en godt fornøyd Heyerdahl.

Leverer allerede topptider
Årets Porsche Carrera Cup Scandinavia inkluderer to klasser, ovennevnte Porsche Approved Cup og Masters Cup. Porsche Approved Cup er for førere som kjører Porsche 911 GT3 Cup (991 I). I Masters Cup er det 991 II som gjelder – for ikke-profesjonelle førere over 40 år. Det er ikke lett å tippe utfallet av Porsche Approved Cup. Klassen inneholder alle kategorier av sjåfører denne sesongen. Heyerdahl skal blant annet få prøvd seg mot noen svenske talenter i Edvin Hellsten, og Paul Blomqvist. På dagens test var det kun Edvin Hellsted, Hugo Andersson og Fredrik Ros i Approved Cup som var bedre enn Heyerdahl i totalen etter begge testpassene. Fjerdeplass i offisielle testen før sesongen starter er teamet meget godt fornøyd med.  Team Manager i Team Greenpower, Marius Gjevik fra Siggerud var også imponert over resultatene Heyerdahl leverte på testen.

–    Vi viser i dag at vi allerede leverer resultater helt i toppen, og det i en helt ny klasse for vår del. Emil gjør en imponerende jobb og leverer fjerde raskeste tid av alle sjåførene i Approved Cup og best av de norske sjåførene, så dette var vi meget godt fornøyd med, smiler Gjevik.

Fikk kun 13 runder
Teamet fikk kun 13 runder på dagens andre testpass etter lunsj ettersom de slet med et teknisk problem på bilen. Problemene tok godt over tre timer å løse, men Heyerdahl fikk kjørt de siste minuttene.

–    Navet på et av bakhjulene løsnet og det dro med seg flere ting noe som gjorde at mye måtte demonteres for å reparere. Vi har ikke jobbet så mye med denne bilen så det ble litt å finne ut av, men heldigvis fikk vi bilen sammen igjen, forteller Gjevik.
Nå skal teamet gjøre siste forberedelser før sesongåpningen i Porsche Carrera Cup Scandinavia kjøres 4. og 5. mai på Ring Knutstorp. Der har Emil lyst til å vise seg frem allerede fra start.

–  Det blir et veldig spennende race på Knutstorp ettersom det er en veldig teknisk krevende bane. Det kommer også svært mye publikum til så jeg gleder meg virkelig til å komme i gang med sesongen i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Mange av mine konkurrenter har mange års erfaring i serien, men det skal bli gøy å kjempe mot dem, sier Emil Heyerdahl.