Team Greenpower i føringen!

Edward Sander Woldseth og Team Greenpower tok tilbake sammenlagtledelsen i Formula Nordic med to førsteplasser i helgens mesterskapsrunde på Gjelleråsen.

Det var en svært god helg for det norske formelteamet, Team Greenpower under det legendariske Kanonloppet i Gelleråsen i Sverige. Den norske formelføreren lå på andreplass i sammendraget i Formula Nordic før helgen, og Edward fikk akkurat den helgen han ønsket seg.

-Jeg er veldig fornøyd med og nesten gjøre rent bord i klassen. To førsteplasser og en andreplass var veldig deilig, fortalte Woldseth, som dermed er mesterskapsleder igjen, selv om oppladningen til helgen ikke var perfekt.

– Helgen startet ikke veldig bra med at jeg var sengeliggende og syk, men med nok søvn var jeg klar til første finale der jeg vant med cirka tre sekunder fra andre startspor. Andre finalen vant jeg med utrolige 10 sekunder selv etter en dårlig start, skal sies at noen konkurrenter fikk problemer, men satt fortsatt beste tid i løpet, forteller han. I siste finale var han nær ved å vinne igjen, men etter en svært jevn affære måtte Woldseth se seg slått av Gabriel Nord som tok sin første seier for sesongen.

 

Leder mesterskapet

Edward Sander Woldseth fra Oppegård har etter helgen fått en solid ledelse i mesterskapet. Han er hele 36 poeng foran Victor Andersson, og neste runde kjøres på hjemmebane på Rudskogen hvor Woldseth har imponert før.

Team Greenpower`s andre sjåfør denne helgen var Håvard Hallerud fra Førde. Han presterte også svært godt med to fjerdeplasser og en femteplass. Hallerud er klar på at denne sesongen er en læresesong, hvor han skal lære seg baner og formelbil.
-Jeg har blitt mer komfortabel med bilen i løpet av sesongen som resulterte i at jeg kom seirende ut av flere fighter. Med to fjerdeplasser, og en femteplass på krevende forhold har jeg vist at jeg er stabil på det nivået jeg er på. Jeg har kommet langt i løpet av sesongen, men det er fortsatt mye igjen å lære. Jeg er fornøyd, og vi har fokus på fortsettelsen, sier han.

Magnus Gustavsen som også kjører for Team Greenpower deltok ikke i helgens runde.

Heyerdahl med ny pallplass
I Porsche Carrera Cup Scandinavia fortsetter Emil Heyerdahl fra Bjørkelangen å imponere. Han har vist at han henger godt med  i toppen av approved-klassen. Under Kanonloppet på Gelleråsen fikk han en ny pallplass tross en meget tøff kvalifisering hvor han måtte starte i bakerste rekke i begge finalene.

-Det var en hard helg for oss. Vi hadde en insidens under kvalifiseringen med en annen bil som gjorde at vi måte bryte. Da hadde vi akkurat begynt å finne tempoet. I det første løpet skjedde det så mye under starten som gjorde at sikkerhetsbilen måtte ut på banen under restarten hadde vi litt problemer med dekktemperaturen, men etter mange fighter oppover i feltet viste vi at vi hadde ett veldig bra tempo inne, og endte med en godkjent P3 i klassen, forteller Heyerdahl.

I det andre løpet fikk han en veldig god start. Det ble satt et høyt tempo fra start av de som ledet klassen. Da ble Heyerdahl hengende litt etter, men han viste et meget godt tempo, som viser at under Porschehelgen på Rudskogen 13. og 14. september han han virkelig lyst til å kjempe om en topplassering. Heyerdahl endte på fjerdeplass i approved-klassen i andre finalen.

Team Manager, Marius Gjevik i Team Greenpower er fornøyd med hva førerne presterte etter sommerhvilen.
-Tross litt problemer som i kvalifiseringen for Emil så er vi godt fornøyd. Vi viser at vi henger med, og veldig moro at vi er tilbake i ledelse i Formula Nordic. Jeg synes vi gjør alt etter boken i formelklassen. Vi skal også huske på at Edward og Håvard aldri har kjørt på Gelleråsen tidligere, forteller han. Nå ser teamet frem til fartsfest på hjemmebane på Rudskogen 13. og 14. september.