Team Greenpower kjører for seier

Team Greenpower skal delta i 24-timers løpet på Silverstone i slutten av april. Det norske motorsportteamet har ambisjoner og stiller med et meget sterkt lag.

Team Greenpower skal i samarbeid med B-Zero Norge og Amigo Motorsport i England kjøre Silverstone 24 timer. Dette er et løp som går i det engelske C1-mesterskapet og det skal starte 110 biler i klassen. Team Greenpower har målsetting om å kjempe om seieren, og det er ikke noe dårlig lag teamet sender til England den 27.-28. april.

– Vi reiser til Silverstone med mål om å vinne, og derfor har vi også satt sammen et lag på fem sjåfører hvor tre av sjåførene lever av å kjøre racerbil og to har som mål å leve av det i fremtiden, så vi har ambisjoner, forteller Team manager i Team Greenpower Marius Gjevik.

Teamet kjører en Citroën C1 i det som blir første løpet for det norske teamet i det engelske C1-mesterskapet. Teamet har også planer om å kjøre 24-timers løpet på Spa senere i sesongen.

Profilerte sjåfører

Teamet stiller med fem svært dyktige sjåfører hvor alle har svært mye erfaring i racerbil. En av de som kjenner Britisk racing aller best er Aleksander Schjerpen som blir en av sjåførene på bilen. Han har de siste sesongene kjørt British GT og kjørt flere langdistanseløp.

– Jeg gleder meg veldig mye til denne erfaringen, og det blir gøy å kjøre for et norskt team igjen. Jeg vant GT4-klassen i fjor under det prestisjefulle Silverstone 500 British GT, og har kjørt på banen de siste fem årene, så Silverstone kjenner jeg ganske godt. Det er en legendarisk bane, rytmisk og krevende så jeg er sikker på at det blir en kjempebra helg. Det er mange biler til start så vi forventer en del trafikk gjennom de 24 timene, sier Schjerpen, som denne sesongen skal kjøre flere 24-timeres løp rundt om i verden.

Team Greenpowers, Edward Sander Woldseth er også en av sjåførene som skal kjøre løpet. Han gleder seg og ser på det som en stor mulighet.

– Dette blir en spennende erfaring som jeg skal ta med meg videre i karrièren. Vi har et håp om seier. Vi stiller med et meget godt lag med kun flinke og rutinerte førere, så hvis vi ikke får tekniske problemer, og ikke gjør noen store feil burde vi ha en reel sjanse, tror Edward Woldseth, som denne sesongen allerede har signert med Team Greenpower om en ny sesong i Formel Nordic.

Den tredje norske sjåføren som kjører 24-timers løpet er Daniel Storkersen som vi kjenner best her hjemme fra DS3 Cupen, men Storkersen har både vært innom Formula BMW og GT-racing i Asia hvor han blant annet har kjørt Thailand Super Series, Malaysian Endurance Seriers og Sepang 1000km. I 2019 sesongen er det bekreftet at han skal kjøre Thailand Super Series for Eral Bamber Motorsport.

Utenlandske profiler

Men det blir ikke bare nordmenn i Team Greenpowers Citroën C1 på Silverstone. Teamet har også fått med seg John Curran og Will Bamber begge fra New Zealand. Dette er ikke noen smågutter innen langdistanse racing.

Curran har kjørt Bathurst 12 hours i Australia for Team NZ Motorsport i Asian LeMans series der han har seks førsteplasser og åtte podiumplasser. Han er FIA bronze driver, og ved siden av 24 timers løpet på Silverstone skal han kjøre noen race i Asian LeMans serien. Curran planlegger også å kjøre for Team Greenpower under 24 timers løpet på Spa i oktober.

Will Bamber har de siste årene jobbet som instruktør ved siden av sin egen kjøring i Porsche Carrera Cup Asia, Asian LeMans og China GT. Han er ranket som FIA silver driver, og har 26 førsteplasser og 56 podiumplasser i sin karriere. Denne sesongen skal Bamber kjøre China GT Championship, samt har som målsettning å vinnne Porsche Carrera Cup Asia.

Marius Gjevik mener det norske teamet har en god mulighet og mener teamet har satt sammen et erfarent og konkurransedyktig lag.

– Så klart er dette en kjempeutfordring for Team Greenpower og vi går inn i dette med lave skuldre. Vi skal skaffe oss erfaring, men så klart er vi med for å kjempe helt i toppen av lista. Vi ønsker å vise at vi fra Norge også kan være med å kjempe i et 24-timers løp, forteller han.