Team Greenpower tapetserte pallen

Det ble en helnorsk prispall under Formula Nordics første finale på Anderstorp denne helgen, og Magnus Gustavsen tok sin aller første seier i mesterskapet.

Det ble en stor helg for Team Greenpower under mesterskapshelgen i Formula Nordic på Anderstorp i Sverige. I lørdagens første finale malte likegodt teamet hele pallen i svart og grønt. Magnus Gustavsen fra Oslo tok årets første seier og var meget godt fornøyd.

–    Vi startet løpet fra startposisjon tre, men da de to gutta i ledelsen kjørte på hverandre åpnet det seg en luke som jeg tok. Dermed klatret jeg opp på førsteplass, og vi klarte å lage en god luke som holdt seg til mål, forteller Gustavsen. I det andre løpet gikk det ikke like bra for Gustavsen som havnet utenfor banen etter en for sein innbremsing.

–    Etter denne avkjøringen var farten ikke like god, og vi fikk også motorproblemer. Jeg klatre akkurat å fullføre på sjuendeplass. Men vi er veldig fornøyde med resultatet, og ikke minst at vi henger bra med når alt fungerer, smiler han. Med disse resultatene fra helgen beholder Gustavsen sin fjerdeplass i NEZ-mesterskapet. Han har 75 poeng, mens William Winsth på tredjeplass har 109 poeng.

Woldseth fortsatt i ledelse
Edward Sander Woldseth fra Oppegård fortsetter å plukke viktige mesterskapas poeng, selv om helgens runde ble ødelagt etter en svært skuffende kvalifisering der Woldseth måtte bryte. Men med sterk kjøring fikk Edward Woldseth med seg en andre og en tredjeplass fra helgen på Anderstorp, og dermed beholder han ledelsen i NEZ-mesterskapet.

–    Det gikk bedre enn forventet, så det var utrolig deilig å kjøre inn til en andreplass i det første racet og vi er også godt fornøyd med at vi får tredjeplassen i den andre finalen. Finale to kunne gått bedre, men vi ble dyttet utenfor banen av en konkurrent, som gjorde at vi falt fra P2 til P5. Da ble det for langt frem til nummer en og to, men tredjeplassen fikk vi sikret, forteller Woldseth.
Håvard Hallerud fra Førde sikret seg sin første pallplass for sesongen med en fin tredjeplass i den første finalen, og gjorde at pallen ble helnorsk.

–    Jeg er storfornøyd med å sikre meg min første pallplass i Formula Nordic. Jeg har hatt en fin progresjon, men har fortsatt mye å jobbe med. Vi viser at vi gjør ting riktig, og da er jeg veldig glad for de resultatene jeg har fått så langt, forteller Hallerud.
I den andre finalen ble det litt tøffere for Hallerud som kjørte inn til en femteplass. Dermed tetner det seg veldig til i årets NEZ-mesterskap i Formula Nordic. Edward Sander Woldseth beholder ledelsen med 117 poeng, men Victor Andersson jager rett bak med sine 114 poeng, mens William Winst som vant det andre løpet ligger på tredjeplass med 109 poeng. Magnus Gustavsen og Håvard Hallerud følger bak på fjerde og femteplass.

Neste runde kjøres i Skellefteå, og dette er en bane som er helt ny i mesterskapet. Mesterskapsleder Woldseth gleder seg til å kjøre der.
–    Det ser ut som en skikkelig morsom bane, så det blir spennende. I tillegg er denne banen ny for alle så da gjelder det å forberede seg godt, sier han.

Ny pallplass til Heyerdahl
Porsche Carrera Cup Scandinavian kjørte også mesterskapshelg på Anderstorp i Sverige, og Team Greenpowers, Emil Heyerdahl kjørte inn til en ny pallplass i den andre finalen i approved-klassen.

–    Vi viser god fart i race nummer to, og jeg har noen heftige fighter med «generasjon 2» biler som gjør at vi er til å regne med i resten av sesongen, forteller han.

I den første finalen i Carrera Cupen gikk det ikke fullt så bra. Her måtte Heyerdahl bryte på grunn av tekniske problemer.

–    Helgen totalt har vært veldig opp og ned om jeg kan si det sånn, vi hadde litt tekniske problemer og litt set-up vi ikke fant ut av med en gang, men etter ett svært dramatisk kvalifisering der jeg avsluttet P7 og andre gangen jeg er i Q2 på rad er jeg godt fornøyd med.

Emil Heyerdahl ligger på en femteplass i Approved Cup med sine 80 poeng, men det er veldig tett i mesterskapet. Opp til tredjeplassen er det kun åtte poeng. Leder klassen for gen1-bilene gjør Hugo Andersson med 111 poeng. Dermed har Heyerdahl 31 poeng opp til lederen i approved-mesterskapet.

Team Manager, Marius Gjevik fra Siggerud er godt fornøyd med innsatsen til førerne i Team Greenpower.

–    Fem pallplasseringer totalt i begge mesterskap er veldig bra. Det at vi klarer å tapetsere pallen i Formula Nordic er også fantastisk. Det har vært en helg med mye inntrykk. Alt i alt veldig god helg for oss, sier Gjevik.

Neste løp for Formula Nordic og Porsche Scandinavian er på Sveriges nordligste og lengste racerbane på den nedlagte militærflyplassen i Skellefteå 14. og 15. juni.

Resultater fra helgens Formula Noric finner du her: https://www.formulanordic.se/resultat/
Resultater fra helgens Porsche Carrera Cup Scandinavian finner du her: https://www.carreracup.se/resultat/scandinavian-raceway-1-2-juni/