Team Greenpower vant på hjemmebane

Team Greenpower avgjorde hele mesterskapet i Formula STCC Nordic på hjemmebane, Emil Heyerdahl og Edward Sander Woldseth innfridde til de grader på Rudskogen Motorsenter.

 

FORMEL: Nest siste runde i årets Formula STCC Nordic ble kjørt på Rudskogen Motorsenter under STCC og Porschefestivalen. Team Greenpower Racing and Technology`s, Emil Heyerdahl har vært suveren denne sesongen, og hadde såpass med poeng at han kunne avgjøre mesterskapet allerede denne helgen.

Superstolt vinner
Før helgens siste finale søndag måtte Heyerdahl bli nummer en og mesterskapstoer Simon Öhlin måtte ikke bli bedre enn nummer tre. Løpet ble preget av regn, og konkurranseledelsen valgte å kjøre løpet bak safety car, og avbryte etter fem runder, og dermed kunne Emil Heyerdahl slippe jublen løs som vinner av årets formelmesterskap i STCC.
–    Jeg er superstolt av det vi har fått til i Team Greenpower, og vi jobber sammen, og det gir tilbake. I helgen har alt gått etter planen, og det er utrolig moro å bli mester allerede første året, det hadde jeg ikke trodd, smiler Formula STCC Nordic vinneren.

VÅTT: Det var svært vanskelige forhold under helgens Porschefestival og søndagens løp måtte avsluttes bak safty car på grunn av store nedbørsmengder. Her ser vi Emil Heyerdahl som vant begge løpene. Foto: Marius Svingen

Kan bli dobbelt norsk
Edward Sander Woldseth gjorde også sakene sine svært godt denne helgen, han ble nummer to på lørdagens løp og måtte avslutte som nummer tre bak safety car på søndagens finale.
–    Jeg er veldig godt fornøyd med helgen. At vi kjørte inn til en andreplass på lørdag er jeg godt fornøyd med. Emil ble for sterk. Jeg retter fokuset mot bilsporttalentet, og finalene på Mantorp Park. Jeg vil også gratulere Emil med førsteplassen i mesterskapet, forteller Woldseth. Med det gode resultatet fra Rudskogen gjør at Woldseth klatrer opp til tredjeplass i sammendraget av årets Formula Nordic STCC, og har god mulighet til å bli nummer to. Nå kan han også få hjelp av teamkollega Emil Heyerdahl, og teamet legger en taktisk plan foran finalene på Mantorp Park 21. og 22. september.

–    Dette er vår første sesong som team, og at vi allerede er mestere en fantastisk. Jeg er stolt av hele teamet, og den jobben som er lagt ned denne sesongen. Men vi er ikke ferdige. Nå retter vi fokuset mot Mantorp og finalene i mesterskapet. Woldseth har en mulighet til å kapre andreplassen i serien, og da skal vi gjøre alt vi kan for at det skjer, forteller teamsjef Marius Gjevik.

Lars Solheim har slitt med resultater denne sesongen, og Solheim fikk det ikke helt til som planlagt på Rudskogen. Han ender opp med to sjuendeplasser, men drar med seg de positive svarene han har fått.
–    Vi har hatt en flott helg på Rudskogen, og tar med oss nye erfaringer. Det er moro å jobbe sammen med teamet og jeg lærer noe hele tiden. Selv om resultatene ikke er helt som vi håper på, så skal jeg komme sterkere tilbake, sier Lars Solheim.

Formula STCC Nordic, Rudskogen Motorsenter 8. sept 2018 Resultat finale 1:
1. Emil Heyerdahl, Team Greenpower, 1:43.701
2. Edward Sander Woldseth, Team Greenpower, +1.821
3. Simon Ohlin, Tornfrakt Racing, +3.060
4. Sebastian Persson, Ward WestCoast Junior Team, +13.341
5. Alfred Nilsson, Ward WestCoast Junior Team, +16.376
6. William Winsth, Tornfrakt Racing, +19.502
7. Lars Solheim, Team Greenpower, +25.170
8. Viktor Andersson, MA:GP, +29.875

Formula STCC Nordic, Rudskogen Motorsenter 9. sept 2018 Resultat finale 2:
1. Emil Heyerdahl, Team Greenpower, 2:23.277
2. Viktor Andersson, MA:GP, +1.125
3. Edward Sander Woldseth, Team Greenpower, +2.124
4. Simon Ohlin, Tornfrakt Racing, +2.866
5. Sebastian Persson, Ward WestCoast Junior Team, +3.841
6. Alfred Nilsson, Ward WestCoast Junior Team, +5.392
7. Lars Solheim, Team Greenpower, +6.160
8. William Winsth, Tornfrakt Racing, +6.687

For mer informasjon:
www.greenpowerracing.com