Team Greenpower vokser!

Det norske motorsportteamet imponerer stort både i Formula Nordic og i Porsche Carrera Cup Scandinavian, og har utvidet teamet med to nye sjåfører i Porsche Carrera Cup Scandinavian.

Foran helgens mesterskapsrunder i Formula Nordic og Porsche Carrera Cup Scandinavian på hjemmebane på Rudskogen Motorsenter har Team Greenpower fått inn to nye Porscher i teamet, som de skal ha en supportavtale med resten av sesongen. Dette gir teamet ansvar for flere biler, men også nyttig erfaring til de eksisterende sjåførene.

– De to nye bilene som kommer inn i teamet er 911 GT3-bilene til Roger Hermansen og Ole-William Nærsnes i Porsche Carrera Cup. Vi skal gi de hjelp med innstillinger og set-up, men også dataanalyse og kjøreteknikk, forteller Team Manager i Team Greenpower Marius Gjevik fra Siggerud.

For Ole-William Nærsnes fra Horten ser samarbeidet allerede ut til å gi gode resultater. Nærsnes presterte over all forventning og gjorde også karrierebeste med en sterk sjuendeplass i den tøffe merkescupen i søndagens andre finale. Nærsnes er den eneste av Team Greenpower-førerne som kjører med 991 gen2-bilen og kjemper med de nyeste bilene. Hermansen og Heyerdahl kjører 991 gen1-bilen og kjører dermed i Approved Cup. Roar Lindland er en annen nordmann som kjører med gen2-bilen i Porsche Carrera Cup Scandinavian.

– Jeg ser virkelig frem til resten av sesongen med samarbeidet med Team Greenpower. Ting fungerte veldig bra for min del, og vi hadde svært god kommunikasjon. Det at jeg satte karrierebeste gir god selvsikkerhet for fortsettelsen. Målet blir å holde seg på dette nivået. Vi er sterke i race, men jeg må forbedre meg i kvalifisering, forteller han. Roger Hermansen fra Skien var også godt fornøyd med samarbeidet med sitt nye team.

– Første helgen som et helnorsk team i en tøff skandinavisk serie har fungert helt supert. Vi drar synergier av hverandre noe som gjør oss bedre rustet mot våre skandinaviske konkurrenter. Jeg tror dette vil fungere bedre og bedre når vi lære hverandre å kjenne, forteller Hermansen. Han fikk med seg en femteplass i Porsche Carrera Cup Scandinavian (Approved Cup) i første løp og en sterk tredjeplass i race 2.

Emil fortsetter med høyt tempo

Emil Heyerdahl fra Bjørkelangen har i sitt første år i Porsche Carrera Cup Scandinavian Approved Cup virkelig vist at han har fått ting til å stemme i Porsche. Han imponerte også stort med å kvale inn som nummer sju totalt med gen.1 bil, og komme til Q2 er rett og slett imponerende. Selv om racene ikke gikk helt som håpet er det en del av læringskurven.

– Dette har vært nok en positiv helg for erfaringen sin del. Vi var topp tre i alle treningene i Approved-klassen, og jeg fikk virkelig til «Lap of my life» i kvalifiseringen med P7 totalt og raskest i klassen Approved. Racene gikk ikke helt etter planen med litt trøbbel i starten på Race 2 også ble det en startsmell i Race1. Vi fikk med oss en tredjeplass og en femteplass i Approved Cup. Vi har speeden til å kjempe helt i toppen resten av sesongen, forteller Heyerdahl.

Ny seier for Woldseth

I Formula Nordic imponerer førerne til Team Greenpower sterkt, og etter helgens mesterskapsrunde på Rudskogen Motorsenter fikk temaet med seg en seier og en andreplass, og Edward Sander Woldseth fra Oppegård leder fortsatt mesterskapet.

– Jeg er godt fornøyd med førsteplass i det første løpet. Race2 ble utrolig jevnt, og det skilte kun 1,5 sekunder mellom alle i topp fire. Så dette var kanskje det mest spennende jeg har kjørt. Jeg kjørte meg opp på en andreplass, men jeg ble utsatt for en brake testing en halv runde før mål, og endte på P5. Nivået i år er utrolig høyt, og mesterskapet videre blir utrolig spennende, forteller Edward Sander Woldseth, som nå leder NEZ-mesterskapet med to poeng. Konkurrenten som utførte den ufine manøveren på Woldseth ble straffet og ble plassert bak Edward på resultatlisten.

Det var William Winsth som tok seieren i dette løpet, og han ligger på andreplass i mesterskapet. Tredjemann i NEZ-mesterskapet er Viktor Andersson. Han ligger ett poeng bak Winsth. Det er Team Greenpowers, Håvard Hallerud som innehar fjerdeplassen i mesterskapet etter helgen på Rudskogen. Han har 43 poeng. To poeng bak Hallerud finner vi Magnus Gustavsen som tok en svært sterk andreplass i race 2, men han har vært uheldig resten av helgen.

– Vi startet helgen med et greit tempo, og hadde fjerdeplassen i begge treningene. I kvalifiseringen hang jeg bra med, men så begynte motoren å fuske, og jeg måtte kjøre av banen, og fikk dermed ikke fullført resten av kvalet. Teamet begynte å jobbe på bilen, men det viste seg at motoren var ferdig. Dermed rakk vi ikke Race 1 og fikk et brutt løp der. Teamet gjorde en utrolig god jobb, og bilen var klar til Race 2. Jeg startet i Pole, og ledet til det var tre runder igjen. Det var en utrolig tett fight og jeg var nede på en fjerdeplass, men klarte å ta meg opp til andreplass til slutt, og det er jeg veldig godt fornøyd med. Vi mistet dessverre viktige poeng i sammendraget med brutt løp, og brutt kvalifisering. Vi må bare fokusere, og forberede oss til Anderstorp om to uker, forteller Gustavsen.

Håvard Hallerud fra Førde er også ny i mesterskapet denne sesongen, og han finner seg stadig mer til rette i formelbilen. Han plukker jevnt med poeng i NEZ-mesterskapet.

– Jeg er godt fornøyd med løpshelgen, og vi fikk vist frem vårt potensial. Neste steg for meg blir å bli bedre i startene og bli mer komfortabel med bilen slik at jeg tør å pushe fra start, og ikke bare mot slutten. Dette er en læringsfase, og jeg ser at vi har et godt tempo, forteller Hallerud.

Team Manager, Marius Gjevik er godt fornøyd med resultatene fra Formula Nordic.

– Vi kommer hjem med seier, og en andreplass. Det står det stor respekt av. I tillegg fikk vi byttet en motor i bilen til Magnus mellom kvalifisering og race2. Det viser at vi står på når ting skjer. Motorsport er motorsport alt kan skje, så vi fokuserer fremover, og gleder oss til Anderstorp første helgen i juni, forteller han.

Resultater fra Porsche Carrera Cup Scandinavian –
Resultater fra NEZ Formula Nordic –