Team Norway: Andreplass til Aasbø

Fredric Aasbø kjørte inn til andreplass i USA, Dennis Olsen snuste på toppen i 24-timersløpet på Nürburgring og en juniorlandslagsfører tok NM-gull. Dette og mer i denne ukens rapport fra Team Norway.

Også denne helgen har landslagsutøverne i norsk bilsport representert Team Norway over hele verden.

Elitelandslaget
I Seattle i USA var det klart for årets tredje og fjerde runde i driftingmesterskapet Formula Drift, som regnes som det mest prestisjefylte driftingmesterskapet i verden. I lørdagens løp kjørte Fredric Aasbø inn til andreplass bak Vaughn Gittin Jr, mens det ble brutt løp for Toyota-føreren på grunn av tekniske problemer søndag.

På Nürburgring i Tyskland gikk årets høydepunkt av stabelen denne helgen, kraftig forsinket på grunn av koronapandemien. Både Dennis Olsen i Porsche og Christian Krognes i BMW deltok i toppklassen sammen med de fleste av verdens raskeste GT-førere. Spesielt Dennis Olsen imponerte denne helgen med et tempo helt blant de raskeste, men det ble til slutt en 13. plass på Dennis og teamkameratene Timo Bernhard, Earl Bamber og Jörg Bergmeister da de ble påkjørt av en annen bil. Det var på plassen bak Christian Krognes, Mikkel Jensen, David Pittard og Jordan Pepper, som også hadde et vanskelig løp med dekk som ikke fungerte godt på det våre underlaget.

Tommy Østgaard deltok denne helgen i to nye løp i Porsche Esports Supercup, denne gangen på en virtuell utgave av Le Mans. Østgaard kvalet som nummer fire, men ble påkjørt i det første løpet og endte på 20. plass, og ble nummer 15 i det andre løpet.

Satsingslandslaget
Julie Nataas kjørte sterkt i dragracingløpet Gatornationals i Florida i USA, og kjempet helt i toppen i Top Alcohol Dragster. Men løpet ble ikke fullført på grunn av regn, så alt skal kjøres ferdig i Dallas senere i høst.

Marcus Ahlmann Sæter har nok en gang deltatt i det italienske gokartmesterskapet i klassen Mini, hvor han kjempet helt i toppen. Den første finalen ble han imidlertid kjørt av banen og endte som nummer 30, men i finale to kjørte han seg helt opp til en niendeplass!

Juniorlandslaget
Utøverne på juniorlandslaget imponerer også. Karl Peder Nordstrand ble Norgesmester i crosskart etter seier i NM-runden på Grenland. Benjamin Fuglesang gikk sammen med Tobias Schjønberg til topps i totimersløpet på Varna, og der ble Oskar Biksrud og Dennis Bjerke nummer to.

Niklas Eker Abrahamsen vant to av løpene i GT4-klassen under årets siste NM-helg i racing på Vålerbanen, og tok en tredjeplass i det tredje løpet. Ole Henry Steinsholt kjørte inn til sjette- og åttendeplass i de to NM-rundene i bakkeløp i Lillehammer.

Abrahamsen er også tatt ut til finalen i Bilsporttalentet, hvor han møter en annen landslagsfører, nemlig rallyfører Ola Jr. Nore. De andre finalistene er Andrine Rafoss, Marius Solberg Hansen og Petter Sæves Waskaas. Dennis Hauger skulle egentlig være med, men må på en viktig test i utlandet.