Team Norway: Banerekord og seier til Krognes

Team Norway-fører Christian Krognes stod for en helt fantastisk prestasjon da han nok en gang satte ny banerekord på verdens lengste racerbane, Nürburgring Nordschleife, på søndag. I tillegg tok han sin første sammenlagtseier i NLS-mesterskapet.

Det ble kjørt to løp i NLS-mesterskapet, som arrangerer alle sine løp på den 25 kilometer lange Nürburgring Nordschleife, i helgen, og to landslagsutøvere stilte til start. I lørdagens løp ble det en fjerdeplass til Dennis Olsen og Tobias Müller i Porsche 911 GT3 og femteplass til Christian Krognes, David Pittard og Ben Tuck i BMW M6 GT3. I søndagens løp ble det seier til Krognes og co, mens Dennis Olsen sørget for to nordmenn på pallen med en tredjeplass.

Den store snakkisen på Nürburgring i helgen var imidlertid den nye banerekorden til Christian Krognes på tiden 07.51.807.

-Vi har jo i mange år snakket om Christian Krognes som norsk bilsports best bevarte hemmelighet, men etter at vi kåret han til Årets Bilsportutøver i 2018, så er han forhåpentligvis ingen hemmelighet lenger. Men jeg er likevel usikker på om nordmenn forstår hvilken prestasjon det er å sette ny banerekord på Nürburgring. Christian har hatt banerekorden i nesten fem år, og forbedret den to ganger, noe som er utrolig i seg selv. I det forrige løpet ble banerekorden slått, og da viser Christian igjen hvor utrolig sterk han er mentalt. Nå har han i et par uker hatt full fokus på å ta tilbake banerekorden, og at han klarer det på første forsøk – i konkurranse med flere av verdens beste GT-førere – er ikke noe annet sensasjonelt. At Dennis Olsen også slår til med pallplass, gjorde dette til en norsk jubeldag på Nürburgring, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen, som håper andre utøvere lar seg inspirere av hvordan Krognes jobber.

-Mye av suksessen til Christian er på grunn av mental trening, og vi er så heldig at vi har hans far, Jon, som mentaltrener i Team Norway. Alle utøvere som har ambisjoner om å lykkes i bilsport bør ta mental trening på alvor, og jeg anbefaler absolutt alle på landslaget å jobbe med Jon. Om noen er i tvil om de bør jobbe med mental trening eller ei, så er det bare å studere resultatene til Christian.

Det var også andre landslagsutøvere som gjorde suksess i helgen. I amerikanske Erie ble Fredric Aasbø nummer to i årets fjerde runde av Formula Drift.

På Hungaroring i Ungarn kjørte Marcus Påverud og teamkamerat Jens Møller inn til en andre- og en tredjeplass i ProAm-klassen i International GT Open med deres Honda NSX GT3. Duoen ligger nå på en andreplass sammenlagt i ProAm-klassen.

I EM i gokart, som ble kjørt på Sarno utenfor Napoli i Italia, var Martinius Stenshorne som vanlig i toppen i den prestisjefylte OK-klassen. Martinius hadde i de innledende heatene to tredjeplasser, en fjerdeplass, en femteplass og satte den raskeste rundetiden. Men i finalen ble Martinius disket på grunn av en ødelagt frontfanger. Marcus Ahlmann Sæter ble til slutt nummer 50 av 87 deltakere i OKJ.

Sindre Setsaas deltok i simracingkonkurransen Virtual Racing School Sports Car Open, og fikk en 11. plass i løp to som beste resultat. Tommy Østgaard kjørte også SCO i helgen, og tok pole i løp 1, hvor de til slutt ble nummer to som beste resultat.

Emil Sivesind fra juniorlandslaget vant klasse 4 i NM-runden i bakkeløp i Konsmo med sin Audi A1 i overlegen stil!