Team Norway: Barry-Berg til topps i FIA Academy

Dette har vært nok en fantastisk helg for norsk bilsport, og vi starter i Trinek i Tsjekkia, hvor årets første runde i FIA Karting Academy Trophy ble kjørt. Norge er representert med 12 år gamle Marius Barry-Berg, og Barry-Berg gikk helt til topps i løpet!

Marius viste et veldig godt tempo hele helgen, og vant både innledende og finalen. To løp gjenstår av årets FIA Karting Academy Trophy. En annen som kjørte i Trinek var Marcus Ahlmann Sæter, som ble nummer 26 i OK-klassen.

Vi fortsetter med gokart, for i Håsken Grand Prix på Andebu var det flere utøvere fra Team Norway som deltok. Også Dennis Hauger, som egentlig skulle ha kjørt Formel 2 på Imola denne helgen, men det løpet ble avlyst på grunn av den verste flommen i Italia på 100 år. Dennis var sporty og stilte dermed opp på hjemmebane og i sitt første gokartløp på mange år. Han kjørte i klassen KZ2, hvor han ble nummer tre i den ene finalen og måtte bryte den andre finalen da han kjempet om ledelsen. Benjamin Fuglesang viste også et forrykende tempo i KZ2, men var uheldig i finalene.

Fuglesang kjørte også i X30 klassen, hvor det ble en 5. plass og en 16. plass. Den første finalen ble vunnet av landslagsutøver Philip Svendsen, og da ble Elina Rolfsen nummer 14. I den andre finalen ble det brutt løp på både Elina og Philip. Ellers var det mye god kjøring og en rekke store talenter som var i aksjon på Andebu, og på plass var også landslagstrener Jan Åge Asgrimsplass og sportssjef Atle Gulbrandsen.

Et av årets høydepunkter på den internasjonale racingkalenderen, nemlig 24-timersløpet på Nürburgring, gikk av stabelen på tyske Nürburgring Nordschleife foran 235 000 tilskuere i helgen. Dennis Olsen og hans teamkamerater i Porsche ble best av de norske med en femteplass, mens begge bilene Christian Krognes var påmeldt i måtte bryte. Vi tar også med at det ble klasseseier til Oskar Sandberg, mens en Ferrari vant løpet, og ble dermed det første ikke-tyske bilmerket til å vinne siden 2002.

Mads Østberg kjørte EM-runden i rally i Polen i helgen, og han og kartleser Patrik Barth ble til slutt nummer fire. Med sin Citroën C3 Rally2 hadde de en svært god avslutning på løpet, og vant blant annet Power Stage. De var kun 8 sekunder fra siste pallplass. Mrtins Sesks fra Latvia vant løpet i Skoda Fabia RS Rally2. Vi tar også med at tidligere landslagsfører Ola Nore Jr. vant R4-klassen!

Martinius Stenshorne kjørte to løp i Formula Regional European Championship i spanske Barcelona denne helgen, og det ble en 7. plass og en 12. plass for Stenshorne denne helgen. Sammenlagt er han nå nummer fire.

Marius Solberg Hansen har kjørt sine første løp i TCR Danmark denne helgen, og det ble 13., 9. og 10. plass for Audi-føreren.

Dragracer Julie Nataas vant Lonestar Nationals i Texas i Top Alcohol-klassen i helgen.

Petter Sæves Waskaas og kartleser Thea Turvoll Lien kjørte South Swedish Rally i helgen. Et hull i en radiator gjorde at det ble tidsstraff, men Waskaas viste et bra tempo ellers med sin Subaru.

Tidligere denne uken kvalifiserte Tommy Østgaard seg til finalen i simracingserien ESL R1. Tobias Spangen fortsetter å vinne bilcrossløp, denne gangen Vårløpet på hjemmebanen Vendkvern utenfor Hamar. Og vi avslutter med å nevne at Isabell Rustad deltok som en flere jenter fra bilsport på en egen jentesamling sammen med Norges Motorsportforbund i helgen.