Team Norway: Bilsportkonferansen

En helg uten kjøring for noen av landslagsutøverne på Team Norway, og derfor kommer vi med en liten rapport om møtet til Styringsgruppen for NBF Talentuvikling som ble avholdt under Bilsportkonferansen på Gardermoen på fredag.

2023 har vært et strålende år for NBF Talentutvikling med supre resultater av utøverne og bra engasjement hos bredden. Og året er ikke over ennå!
Noen stikkord:
-12 utøvere har hatt egne treninger med vår fysiske trener så langt i år, og noen (som Martinius Stenshorne) har alene hatt mer enn 20 treninger med Jan Åge Asgrimsplass.
-8 utøvere har jobbet med mental trening med vår mentaltrener, og noen snakker ukentlig med Jon Krognes.
-Vi har så langt i år gjennomført ni forskjellige samlinger, og den store høstsamlingen gjenstår.
-Jan Åge Asgrimsplass har vært med sju førere ut på løp, og ytterligere 20 landslagsførere har fått besøk ute på løp.
-Vi har arrangert to talentkonkurranser.
-Vi er daglig i kontakt med utøvere og hjelper til med stort og smått.
Vi har også mange spennende planer på gang for 2024.
Dette var også det siste møtet til Holm Jacob Matheson, som etter en fantastisk innsats i mange år nå ønsker å tre til side (som han selv sier; nå skal han bli fortkjører på heltid). «Mathis» var mannen som allerede i 1998 startet Castrol Juniortalent, som i dag heter Bilsporttalentet, og som har delt ut millioner av kroner til norske bilsporttalenter. I 2007 startet «Mathis» NBF Talentutvikling, og jobbet som sportssjef i Norges Bilsportforbund frem til og med 2018, også har han fortsatt i styringsgruppen frem til i dag. Sammen med blant andre Fredrik Brenna Lund, Nils Hellum og flere andre la «Mathis» grunnlaget for talentutviklingsarbeidet og landslagene, som lever i beste velgående den dag i dag.
Vi takker «Mathis» for en fantastisk innsats for norsk bilsport gjennom mange år, og føler oss trygge på at vi ikke har sett det siste av ham!
Styringsgruppen for NBF Talentutvikling i 2024 vil bestå av Roger Moen (leder), Tommy Rustad, Molly Pettit og Atle Gulbrandsen (sportssjef). Jan Åge Asgrimsplass og Jon Krognes fortsetter som trenere på det fysiske og mentale, og flere nyheter om neste år kommer senere! PS: Isabell Rustad fikk NIFs vandrepokal for beste kvinnelige motorsportutøver i år, og Marius Barry-Berg ble kåret til årets utøver i gokart av KNA.