Team Norway: DTM-seier til Dennis Olsen

Dennis Olsen stod for en historisk bragd da han tok Norges første seier i DTM, da han vant lørdagens runde på Spa-banen i Belgia.

DTM er et av de virkelig store bilsportmesterskapene i verden, og Dennis vant løpet etter å ha startet fra pole position. I søndagens løp gikk det ikke like bra med en strategisk bom på kvalifiseringen og en 19. plass i løpet for Porsche-føreren.

-Bare det å komme til DTM er en prestasjon i seg selv, men når man attpåtil vinner et løp, så er det stor idrett. DTM består av en rekke fabrikkteam med profesjonelle førere, og er av de mest prestisjefylte bilsportmesterskapene i verden. Hatten av for Dennis Olsen som klarer å vinne et løp på dette nivået, sier Atle Gulbrandsen fra Norges Bilsportforbund.

Navnebror Dennis Hauger bommet på Formel 2-kvalifiseringen på Monza, hvor han ble nummer nitten, men han slo sterkt tilbake i løpene. I lørdagens sprintløp ble han nummer ni, og i søndagens hovedløp kom han seg helt opp på en fjerdeplass.

Andreas Mikkelsen og Torstein Eriksen startet Rally Akropolis med en krasj, men slo sterkt tilbake senere. Det ble til slutt en sjuendeplass i WRC2 for Skoda-duoen i et løp hvor for øvrig Eyvind Brynildsen ble nummer fire.

Mads Siljehaug har denne helgen gjort en gjesteopptreden i Norge da han tok med seg en KTM GT2 som han viste frem under Gatebil på Rudskogen.

I NLS-serien på tyske Nürburgring ble det denne helgen kjørt et 12-timersløp med to landslagsutøvere til start. Christian Krognes og hans teamkamerater i BMW måtte dessverre bryte i GT3-klassen etter en krasj.

Mads Østberg kjørte denne helgen et rally i Chile i Sør-Amerika, og Citroën-føreren gikk helt til topps i Rally Biobio.

Martinius Stenshorne fra satsingslandslaget kjørte inn til en sjette-, en fjerde- og en åttendeplass i det tre løpene i det italienske Formel 4-mesterskapet på Red Bull Ring.

Marius Solberg Hansen ble nummer sju og åtte, og beste privatfører, i de to STCC-løpene på Anderstorp. På Anderstorp ble det også kjørt Formula Nordic, hvor Benjamin Fuglesang gikk helt til topps!

I Göteborgs Stora Pris, et av de store gokartløpene i Skandinavia, ble det seier i J125-klassen til Philip Svendsen!

Andrine Rafoss kjørte årets siste NM-runde i rallycross, og det endte med bronse sammenlagt for juniorlandslagsføreren. Emil Sivesind kjørte også årets NM-finale, og gikk helt til topps og tok dermed sølv i sammendraget.

Vi i Norges Bilsportforbund gratulerer utøverne med strålende prestasjoner!