Team Norway: EM-gull til Bakkerud

Andreas Bakkerud sikret seg gull i Europamesterskapet i rallycross for Supercars med seier i søndagens løp på Spa i Belgia.

Dermed kunne Team Norway-føreren feire sin egen 30-årsdag med EM-gull, etter en sesong hvor det en stund så ut som det eneste løpet han skulle kjøre var NM i gokart. Men nå har det både blitt EM-gull i rallycross og kjøring i det amerikanske Nitro-mesterskapet.

-Andreas Bakkerud er et levende eksempel på at man aldri må gi opp. Andreas har en vilje få andre kan matche, og han har ofret alt for å lykkes i rallycross. Dette er noe alle unge talenter bør lære av, og vi gratulerer Andreas med gullet, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

Også  landslagsutøver Sivert Svardal deltok i EM-runden i Belgia, men han kom ikke til semifinale denne gangen.

Porsche-fører Dennis Olsen kjørte denne helgen årets siste løp i det Nürburgring-baserte NLS-mesterskapet i Tyskland, og ble nummer fire sammen med teamkamerat Lars Kern.

Karl Peder Nordstrand har vært i Spania for å kjøre en ny runde i FIA Cross Car Academy Trophy, og nok en gang imponerte Nordstrand med sitt tempo. Men i finalen ble det et sammenstøt med en konkurrent og åttendeplass.

En annen utøver fra EVEN Management sin satsing NextGeneration, og som Team Norway også samarbeider med, er Oskar Biksrud. Oskar forsøker å kvalifisere seg til Porsche Esports Supercup neste år, og denne helgen kjørte han inn til en sterk tredjeplass i et av kvalifiseringsløpene, og ligger som nummer seks sammenlagt.

Julie Nataas kjørte Texas NHRA Fallnationals denne helgen. Julie deltok som vanlig i klassen Top Alcohol Dragster, men røk ut mot Madison Payne i E2.