Team Norway: En vanskelig helg for bilsportfamilien

Det ble en vanskelig helg også for landslagsutøverne etter den tragiske kartingulykken i Andebu.

Det norske bilsportmiljøet er ikke større enn at mange kjenner hverandre, og flere fra Team Norway deltok også i gokartløpet på Andebu, hvor en 15 år gammel gutt mistet livet i en ulykke. Denne ulykken har preget alle norske bilsportutøvere.

En av disse var Isabell Rustad, som til tross for stor sorg, klarte å vinne et av de to løpene som ble kjørt i Porsche Sprint Challenge Scandinavia på svenske Karlskoga.

I Tyskland ble årets 24-timersløp på Nürburgring en kort affære, da tåke gjorde at løpet ble det korteste i historien. Det gikk heller ikke veien for landslagsutøverne Dennis Olsen, Christian Krognes og Oskar Sandberg, som alle fikk problemer.

Etter dobbeltseier sist gikk det ikke like bra for våre to Formula Drift-førere Fredric Aasbø og Simen Olsen i Orlando i USA, som røk ut i henholdsvis top 32 og top 16.

Kartingførerne Vegard Klemetsen og Casper Henriksen kjørte Champions of the Future på Slovakiaring. Begge viste godt tempo, men kom ikke til finalen denne gangen.

Ole Christian Veiby deltok i Festningsløpet på Kongsvinger, og var raskest opp bakken.

På Elverum var det NM-runde i Crosskart, hvor Jens Hvaal fra landslaget var med for å få trening til rallycrossesongen, og Hvaal ble nummer sju i sin klasse.

-Det sportslige blir underordnet etter en helg som dette. Vårt fokus nå er å bistå alle som ønsker å ha noen å snakke med etter den tragiske ulykken på Andebu. Og alle våre tanker og kondolanser går til de berørte, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.