Team Norway: Fantastisk sesongåpning av Stenshorne

Martinius Stenshorne hadde en fantastisk åpning på mesterskapet Formula Regional European Championship på italienske Imola med en seier og en andreplass.

Føreren fra satsingslandslaget imponerte virkelig denne helgen i mesterskapet som plasserer seg mellom de ulike nasjonale Formel 4-mesterskapene og det offisielle FIA Formel 3-mesterskapet. Martinius slo til med en overbevisende seier i det første løpet og tok en like overbevisende andreplass i det andre løpet, og dermed leder han også mesterskapet sammenlagt foran Kas Haverkort og Mercedes-junior Andrea Kimi Antonelli.

-Dette må sies å være et slags gjennombrudd for Martinius. Han har riktignok vunnet prestisjefylte gokartmesterskap tidligere, men denne helgen imponerte han stort. For oss som har fulgt Martinius i noen år kommer det imidlertid ikke som noen overraskelse. Han vant Bilsporttalentet i 2021 og har jobbet godt med den fysiske treningen i vinter, blant annet hjulpet av landslagstrener Jan Åge Asgrimsplass. Det er bare å gratulere, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

Jan Åge Asgrimsplass var også i Italia denne helgen, men han var på Monza, hvor landslagsutøverne Dennis Olsen, Marius Nakken og Emil Heyerdahl var i aksjon.

Dennis Olsen ble beste nordmann i åpningsløpet i GT World Challenge Europe Endurance Series med en tiendeplass totalt sammen med sine teamkamerater Thomas Preining og Laurin Heinrich. Porsche-trioen deltok i Pro Cup, og tok en niendeplass i den kategorien. Marius Nakken og hans teamkamerater i Porsche hadde en vanskelig helg, og det ble en 43. plass totalt og en 16. plass i Bronze Cup. To andre nordmenn deltok også, og det ble en 22. plass totalt og 6. plass i Bronze Cup for Anders Buchardt og hans teamkamerater i BMW, og en  25. plass totalt og 3. plass i Silver Cup for Magnus Gustavsen og hans teamkamerater i Mercedes.

Emil Heyerdahl kjørte årets to første løp i GT4 European Series på Monza, og sammen med sin teamkamerat i Aston Martin ble det en 18. plass og en 13. plass for Heyerdahl.

Årets første løp i Rally X Nordic ble kjørt i Nysum i Danmark denne helgen, og best gikk det for Andreas Bakkerud med en 4. og en 5. plass. For Ole Christian Veiby ble det en vanskelig helg og ingen finaler på grunn av tekniske problemer.

Christian Krognes kjørte denne helgen kvalifiseringsløp til årets 24-timersløp på Nürburgring i Tyskland, og det ble en niendeplass for Krognes og hans teamkamerater i Walkenhorst Motorsport.

Hjemme i Norge har flere fra Team Norway deltatt i gokartløpet på Varna, og Benjamin Fuglesang vant både KZ-klassen og X30-klassen. Elina Rolfsen ble nummer fem i X30, mens Philip Svendsen måtte bryte etter en krasj.

I Hurumsprinten ble det klasseseier og tredjeplass totalt til rallyfører Petter Sæves Waskaas, mens Tobias Spangen vant Bergensracet i bilcross.