Team Norway: Fantastisk sesongstart av Hauger

Dennis Hauger hadde en fantastisk start på sesongen i FIA Formel 3 med pole position, seier og mesterskapsledelse.

Det var knyttet stor spenning til årets tre første Formel 3-løp som ble kjørt på Circuit de Barcelona-Catalunya i Spania sammen med Formel 1 denne helgen. Dennis Hauger er nå inne i sin andre sesong i Formel 3, og har i år byttet til Prema-teamet. Dennis viste med en gang hvor skapet skulle stå med å være raskest på både treningen og kvalifiseringen.

I det første løpet snudde man startrekkefølgen for de 12 beste i kvalifiseringen, så der startet nordmannen på 12. startposisjon, og kjørte seg opp til en åttendeplass. I løp to snudde man så startrekkefølgen for de 12 beste i løp 1, så da ble det femte startposisjon for Hauger. Igjen var han den raskeste på banen, kjørte seg opp til en andreplass og så en mulighet til å passere Matteo Nannini for ledelsen. Men det endte i et sammenstøt, og dermed ble det null poeng for Hauger i løp to.

I søndagens hovedløp startet imidlertid 18-åringen i pole position, tok starten og kontrollerte hele løpet. Dermed ble det en overlegen seier, og Dennis Hauger leder nå mesterskapet etter de tre første løpene. De neste løpene går på Paul Ricard-banen i Frankrike i slutten av juni.

En annen Dennis som gjør det sterkt, er Dennis Olsen. Denne helgen ble det såkalte kvalifiseringsløpet til 24-timers på Nürburgring kjørt, og Dennis gikk helt til topps sammen med sine teamkamerater i Frikadelli Racing, Frederic Makowiecki, Patrick Pilet og Maxime Martin. Selve 24-timersløpet går den 5. og 6. juni på den 25 kilometer lange banen.

Ole Christian Veiby har denne helgen kjørt sitt andre løp med WRC-bil, da han fikk kjøre en Hyundai i20 WRC i Targa Florio Rally på italienske Sicilia. Det var kun to biler i WRC-klassen, men Veiby viste et imponerende tempo da han var kun 0,5 sekunder bak vinner Thierry Neuville per kilometer.

På Road Atlanta i USA har årets første løp i Formula Drift blitt kjørt, og der stilte landslagsfører Fredric Aasbø til start i sin Toyota Supra. I topp 32 slo han ut den norske FD-debutanten Simen Olsen, men i topp 16 fikk Aasbø tekniske problemer og ble slått ut.

Flere av førerne på juniorlandslaget har også vært i aksjon i helgen. Andrine Rafoss gikk helt til topps i Rotax-klassen i et gokartløp på Klepp. Felix Heiberg og Niklas Eker Abrahamsen har kjørt årets første NM-runde i racing på Vålerbanen. Det ble 9., 4. og brutt løp for Abrahamsen i GT4, og 23., 8. og 3. for Heiberg i GT5.