Team Norway: Fantastisk sjetteplass til Sæter

Denne helgen ble verdensmesterskapet i gokart kjørt i Spania, og Marcus Ahlmann Sæter kjørte inn til en fantastisk sjetteplass i OK Junior.

Sæter, som har hatt en utfordrende sesong, slo til med et enestående tempo i VM. Han startet finalen fra tredje startposisjon, og ble til slutt nummer seks av 209 deltakere – og stod dermed for et av de beste norske gokartresultatene noensinne.

Martinius Stenshorne kjørte som vanlig toppklassen OK, og viste nok en gang godt tempo med 11. plass i kvalifiseringen, heatseier og en 20. plass i finalen av de 77 deltakerne.

I Las Vegas i USA har Julie Nataas kjørt #Vegasnats, hvor hun ble slått ut i semifinalen i Top Alcohol Dragster.

I den virtuelle verden stod Oskar Biksrud for en fantastisk prestasjon da han klarte å kvalifisere seg til Porsche Esports Supercup neste sesong, som regnes som et av de tøffeste e-sport-mesterskapene i verden.

Ellers deltok Emil Sivesind i showkjøringen på Oslo Motor Show med sin Audi.

De fleste fra Team Norway, Norges raskeste landslag, har denne helgen deltatt på årets høstsamling i regi av NBF Talentutvikling. Dennis Hauger, Andreas Mikkelsen, Andreas Bakkerud, Ole Christian Veiby, Marius Nakken, Mads Østberg, Marcus Påverud, Emil Heyerdahl, Sivert Svardal og nesten alle fra juniorlandslaget deltok – i tillegg til 15 utøvere også utenfor landslaget. Det ble arrangert fysiske treninger på Trento Sørumsand i regi av Jan Åge Asgrimsplass, besøk på Oslo Motor Show, felles middag og faglige innlegg med Mads Østberg, EVEN Management og forbundslege Thomas Heggelund.

Lørdag kveld var det klart for årets premiegalla, hvor Martinius Stenshorne ble kåret til Bilsporttalentet og Dennis Hauger ble kåret til Årets Bilsportutøver.

-2021 går inn i historiebøkene som et av de beste for norsk bilsport noensinne, og det fikk vi virkelig feiret og markert i helgen, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.