Team Norway: Fantastiske resultater!

Dette har vært en aktiv helg for utøverne på elitelandslaget og satsingslandslaget til Team Norway, og førerne på Norges raskeste landslag leverer fantastiske resultater over hele verden.

Vi starter med Fredric Aasbø som gikk helt til topps i årets første runde av Formula Drift i St. Louis i USA med sin helt nye Toyota Supra. Sesongstarten har blitt utsatt på grunn av Covid-19, men startet med et dobbeltløp i helgen. I det andre løpet røk Fredric ut i Topp 16.

Også i Estland ble det norsk seier da Mads Østberg og kartleser Torstein Eriksen vant WRC2-klassen, og de har dermed økt sin ledelse sammenlagt i mesterskapet. Østberg tapte mye på en punktering, men ble likevel nest raskeste R5-bil bak Oliver Solberg, som deltar i klassen WRC3 og som representerer Sverige.

Eyvind Brynildsen ble nummer fire i WRC2, mens Ole Christian Veiby måtte bryte etter en rulling.

Her hjemme ble Rally Sørland en nedtur for Ola Jr. Nore og kartleser Veronica Engan, som måtte bryte allerede på SS1 med tekniske problemer.

Vanskelig ble det også for Tommy Østgaard, som kjørte årets åttende runde i Porsche TagHeuer Esports Supercup på Nürburgring Nordschleife. Dette regnes som et av de tøffeste simracingmesterskapene i verden, men dessverre ble det en krasj i den første svingen og en 20. plass i mål.

En annen som krasjet i den første svingen på Nürburgring, men i den virkelige verden, var Dennis Olsen. Dennis kjørte denne helgen GT World Challenge Europa (tidligere Blancpain) på Grand Prix-banen på Nürburgring, og var med å sikre teamet pole position i kvalifiseringen på lørdag. I løpet på søndag ble imidlertid Dennis påkjørt i den første svingen, og dermed ble det en 19. plass for Olsen og teamkameratene Romain Dumas og Thomas Preining.

Også Marcus Påverud kjørte på Nürburgring i årets tredje og fjerde runde av Lamborghini Super Trofeo, sammen med teamkamerat Sebastian Balthasar. Det ble en femte- og en sjetteplass på duoen denne helgen.

På Monza i Italia kjørte Dennis Hauger runde 15 og 16 i årets FIA Formel 3-mesterskap, og det ble et vanskelig løp for Dennis. I kvalifiseringen endte han som nummer 22, og resultatlista som viser topphastigheter ulike steder på banen viste av Dennis var den langsomste på tre av fire steder, noe som kan tyde på at det var noe galt med bilen. I lørdagens løp kjørte Dennis seg opp til en 12. plass, mens han i søndagens løp ble forbikjørt av flere biler på de raske rettstrekningene på Monza og endte på en 16. plass.

Tilbake til USA og Indianapolis, hvor Julie Nataas denne helgen kjørte Denso Spark Plugs NHRA US Nationals. Julie kom til semifinalen i Top Alcohol Dragster, hvor hun tapte knepent mot Josh Hart.

Til slutt tar vi med fjorårets Bilsporttalent, Sivert Svardal, som i år egentlig skulle kjøre i EM i rallycross i Supercars-klassen. På grunn av koronapandemien er denne satsingen utsatt til 2021, og Sivert kjører i stedet NM i rallycross. Det gikk fort også med andreplass i A-finalen, men dommerne ønsket å se nærmere på en episode i finalen fra Siverts inboard-kamera. Det viste seg imidlertid at dette kameraet ikke hadde fungert, , og ble det degradering til en sjetteplass istedet.

Flere av utøverne på juniorlandslaget til Team Norway har også vært i aksjon, og vi skal komme tilbake til en oppsummering av resultatene til disse utøverne senere i høst.