Team Norway: Hauger øker mesterskapsledelsen

Flere utøvere på Team Norway, Norges raskeste landslag, har vært i aksjon i helgen, og Dennis Hauger har økt sin ledelse i Formel 3.

Dennis Hauger kjørte denne helgen årets andre race-weekend i FIA Formel 3 på Circuit Paul Ricard i Frankrike, og de tre løpene gikk som vanlig som supportrace til Formel 1. Nok en gang overbeviste Red Bull-junioren med å være nest raskest på kvalifiseringen, kjøre inn til en niendeplass i løp 1 (hvor han startet på ellevte fordi de snur startrekkefølgen for de tolv beste i kvalifiseringen), en andreplass i løp to (hvor han startet på fjerde fordi de snur startrekkefølgen for de tolv beste i løp en) og en ny andreplass i løp tre (hvor han startet fra andre startposisjon på grunn av kvalifiseringen på fredag). Dermed øker Hauger sin ledelse i sammendraget, og leder nå med seks poeng foran de tre neste løpene i Østerrike om to uker.

I årets første EM-runde i rally, Rally Polen, stilte både Andreas Mikkelsen og Ola Jr. Nore til start. Mikkelsen og kartleser Ole Fløene kjørte inn til en andreplass totalt. Nore og kartleser Jørgen Eriksen imponerte med sitt tempo, og lå på en sikker andreplass i klassen for de tohjulsdrevne bilene, men fikk girkasseproblemer mot slutten, og måtte bryte.

I amerikanske New Jersey har det blitt kjørt en ny runde i Formula Drift, og der ble det en tredjeplass til Fredric Aasbø bak Dylan Hughes og Matt Field.

Marcus Påverud tok sin første pallplassering i International GT Open, da han og den danske makkeren Jens Reno Møller sikret 3.plassen i ProAm-klassen og kom inn som nr. 6 totalt i det andre av helgens to løp på Spa Francorchamps i Belgia. I lørdagens løp kjørte duoen inn til 4.plass i klassen og som nr. 9 totalt med sin Honda NSX GT3 i et løp som ble preget av krasjer og mange runder bak sikkerhetsbil.

Denne helgen ble også årets første NM-runde i rallycross kjørt på Gardermoen, med flere deltakere fra juniorlandslaget i aksjon. I klasse 4 ble det en tredjeplass til Emil Sivesind. I klasse 1 ble det en sjetteplass til Andrine Rafoss, mens Ole Henry Steinsholt kom til A-finalen, men krasjet ut av den. På plass på Gardermoen var også Andreas Bakkerud, som hjalp Steinsholt, og landslagstrener Jan Åge Asgrimsplass.

Emil Christian Gjerdrum kjørte årets første løp i FIA Karting Academy Trophy i Tyskland. Etter mye god kjøring, men også noen uhell, ble det ingen finaleplass denne gangen.