Team Norway: Nære på for Bakkerud

Andreas Bakkerud var nære å vinne søndagens VM-runde i rallycross, Dennis Olsen kjørte et av de mest klassiske sportvognløpene i verden, Mads Siljehaug imponerte i sin debut for McLaren og Julie Nataas vant i USA. Team Norway-utøverne leverte med andre ord også denne helgen.

Andreas Bakkerud viste virkelig et godt tempo med sin Renault Megane i årets sjuende og åttende VM-runde i rallycross, som gikk på Circuit de Catalunya-Barcelona i Spania. I lørdagens løp ble det en sjetteplass i finalen, men på søndagen startet Andreas fra pole position etter glimrende kjøring gjennom hele dagen. I starten kolliderte imidlertid Andreas Bakkerud og Johan Kristoffersson, med det resultat at nordmannen måtte bryte. Dommerne etterforsket Kristoffersson etter løpet, men han fikk ingen straff.

Dennis Olsen kjørte i helgen Petit Le Mans på Road Atlanta, som er et av de klassiske amerikanske sportvognløpene. Porsche-føreren skulle egentlig ha kjørt full sesong i IMSA-mesterskapet i år, men på grunn av koronapandemien har det blitt kjøring i Europa i stedet. Men nå var Dennis på plass i USA igjen, og kjørte inn til en femteplass i GTD-klassen for Pfaff Motorsports sammen med sine teamkamerater Lars Kern og Zach Robichon i en Porsche 911 GT3.

Mads Siljehaug, som til vanlig kjører KTM i USA, ble denne helgen headhuntet til Dörr Motorsport for å kjøre deres McLaren 570S i det tyske GT4-mesterskapet, et mesterskap Siljehaug vant i fjor. I de to løpene på Red Bull Ring i Østerrike ble det en sjetteplass lørdag og en fjerdeplass søndag for Siljehaug og teamkamerat Christer Jöns.

Dragracer Julie Nataas har virkelig imponert denne sesongen. I helgen kjørte hun i Dallas i Top Alcohol Dragster, og vant lørdagens E1 foran Josh Hart, og ble dermed vinner av GatorNationals, som regnet bort tidligere i høst. I løpet FallNationals gikk det imidlertid ikke like bra, da gassen hang seg opp og Julie endte i sandfella.