Team Norway: Norge i verdenstoppen!

Norge er kanskje ikke verdens beste bilsportnasjon, men denne helgen gjorde norske utøvere seg virkelig bemerket over hele verden.

Vi starter på Hungaroring i Ungarn hvor det ikke bare ble en SEIER, men to seire til Martinius Stenshorne i Formula Regional European Championship. Ikke bare vant elitelandslagsføreren og, tidligere vinner av Bilsporttalentet, begge løpene, men han tok også to pole positions og leder nå mesterskapet som er mellom Formel 4 og Formel 3.

Så til Lånkebanen  hjemme i Norge, hvor det ble SEIER til Sivert Svardal i EM-klassen. Utøveren på satsingslandslaget, og tidligere vinner av Bilsporttalentet, tok en følelsesladet seier på Hell og hans første EM-seier i Supercars noensinne.

SEIER ble det også på Nürburgring i Tyskland, hvor Christian Krognes fra elitelandslaget og Jakub Giermaziak vant lørdagens NLS-løp med deres BMW M4 GT3.

Så til Rally Liepaja i Latvia, hvor det ble SEIER til Karl Peder Nordstrand fra satsingslandslaget sammen med kartleser Jørn Listerud i deres Peugeot 208 R2.

På Ring Djursland i Danmark ble det SEIER til Felix Heiberg fra juniorlandslaget i lørdagens løp i Citroën DS3 Cup.

SEIER ble det også for landslagskartleser Torstein Eriksen og Ola Jr. Nore i Rally Liepaja!

Som om ikke det var nok har det også vært en rekke andre sterke prestasjoner fra utøverne på Team Norway, Norges raskeste landslag, denne helgen.

Ole Christian Veiby kjørte over mål som femtemann i Hell RX, men ble disket da han hadde mistet bakluka og bilen ble for lett. Mads Østberg ble nummer tre i EM-runden i rally i Latvia. Andrine Rafoss ble nummer to i landfinalen for kvinner i bilcross. Dennis Olsen (tidligere vinner av Bilsporttalentet) ble nummer to og tre i de to løpene i GT World Challenge Asia på japanske Fuji. Andreas Bakkerud (tidligere vinner av Bilsporttalentet) ble nummer sju i det første løpet i Nitrocross i Oklahoma i USA. Marius Solberg Hansen tok en tredjeplass i TCR Danmark-løpet på Ring Djursland. Jens Hvaal ble nummer fire i RX3-klassen på Lånke. Marius Barry-Berg kjørte inn til 10. plass i FIA Karting Academy Trophy på Rødby i Danmark og Hedda Hosås ble nummer 13 i SXSNordic i Sverige.

Legg til de sterke sterke resultater av flere nordmenn på Lånke, flere klasseseire til norske førere på Nürburgring, seier til Niklas Abrahamsen (tidligere landslagsutøver) i DS3 Cup i Danmark og mye annen god kjøring, så forstår man at dette har vært en strålende helg for norsk bilsport.

-Norske utøvere står for sterke prestasjoner hver eneste helg, men akkurat denne helgen var spesielt vellykket. Og det viser at hardt arbeid gir resultater. Ta Martinius Stenshorne, for eksempel, som har trent så hardt og målrettet sammen med landslagstrener Jan Åge Asgrimsplass den siste tiden, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen, som også var i aksjon i helgen da han fikk testkjøre en elektrisk Supercar på Lånkebanen.