Team Norway: Ny triumf til Mikkelsen

Andreas Mikkelsen går fra seier til seier med sin Skoda Fabia, og denne helgen vant han EM-runden Rally Azorene.

Sammen med kartleser Elliot Edmondson klarte Mikkelsen å slå blant annet WRC-fører Dani Sordo, og tok dermed sin første seier på øya på ni år. Han øker nå sin ledelse i Europamesterskapet i rally. Også Ola Jr. Nore skulle kjøre på Azorene, men kom ikke til start da kartleseren hadde en ulykke på sykehuset før løpet.

Andre landslagsutøvere som har kjørt EM-runde i helgen er Andreas Bakkerud, Thomas Bryntesson og Sivert Svardal i rallycross. Det var sistnevnte som gjorde det best med en femteplass i latviske Riga. Bryntesson og Bakkerud kom ikke til finalen denne gangen.

I Long Beach i USA ble Fredric Aabø nummer to i helgens Formula Drift-løp, og Toyota-føreren leder nå mesterskapet før finalen på Irwindale i slutten av oktober.

Det ble en tøff helg i WSK Open Cup på italienske Lonato for Martinius Stenshorne. Etter to DNF og en tredjeplass i de innledende heatene, ble han tvunget til å bryte før prefinalen. Marcus Ahlmann Sæter kjørte inn til en flott 21. plass i finalen i OKJ.

Julie Nataas kjørte fort i Top Alcohol-klassen i dragracingløpet i Concord, North Carolina. Men i semifinalen var hun for raskt ute før grønnlyset.

Simracer Tommy Østgaard deltok på ADCAC Simracing Expo, og lå helt i toppen i løpet, men bommet på strategien, slik at det ble en fjerdeplass og en DSQ til slutt.

Hjemme i Norge kjørte Ole Christian Veiby og Jonas Andersson inn til seier i Rally Hedemarken med sin Hyundai i20, mens Team Norway-kollega Eyvind Brynildsen, med Veronica Engan som kartleser, ble nummer tre med deres Skoda Fabia. Team Norway-utøver Torstein Eriksen, som er klartleser for Frank Tore Larsen, måtte bryte, men de vant NM. Veiby ble forøvrig nummer to i NM, mens Marius Aasen, som ble nummer to i Rally Hedemarken, tok bronsen.

På Varna-banen har det blitt kjørt høstfinale, med god kjøring av Team Norway-utøverne Benjamin Fuglesang, Oskar Biksrud, Dennis Bjerke, Herman Ovenstad, Emil Gjerdrum og Felix Heiberg. På plass på Varna var også landslagstrener Jan Åge Asgrimsplass.