Team Norway: Olsen fortsetter å imponere

Aktiv helg for flere av utøverne på «Team Norway – National Team», Norges raskeste landslag. Vi starter med Dennis Olsen, som lørdag nok en gang imponerte bak rattet på en Porsche 911 GT3.

Til tross for punktering var Dennis sterkt delaktig i en sterk opphenting som endte med en femteplass i årets tredje runde i Blancpain GT Series Endurance Cup, hvor de fleste av verdens beste GT-førere deltar, på Paul Ricard i Frankrike. I dette mesterskapet kjører Dennis for Rowe Racing sammen med Matt Campbell og Dirk Werner. Fra Paul Ricard tok Dennis privatfly til Le Mans, for sin første test foran det verdenskjente 24-timersløpet på banen 15. og 16. juni. På Le Mans skal Dennis kjøre en Porsche 911 GTE sammen med Sven Müller og Matthieu Jaminet.

Denne helgen gikk også Rally Portugal. Dessverre uten Andreas Mikkelsen, men med landslagsførerne Ole Christian Veiby (med Jonas Andersson som kartleser) og Mads Østberg (med Torstein Eriksen som kartleser) i WRC2 og WRC2PRO. Ole Christian Veiby kjørte meget bra, og ledet WRC2-klassen, men måtte dessverre bryte da bilen tok fyr. Mads Østberg hadde dessverre masse problemer på bilen, men endte likevel på en tredjeplass i WRC2PRO.

Det var ikke bare Dennis Olsen som kjørte på Paul Ricard av nordmenn, for der var også Marcus Påverud og Mads Siljehaug, som begge deltar i GT4 European Series. Siljehaug imponerte med fjerdetid på kvalifiseringen med sin KTM, men det ville seg ikke for Siljehaug og teamkameraten i løpene. Begge løp ble preget av problemer og uheldige episoder, og det ble en 31. plass lørdag og brutt løp søndag på duoen. Da skulle det gå bedre for Marcus Påverud som stod for to gode opphentinger i løpene, og han og teamkameraten endte på en tolvte- og en niendeplass totalt, samt sjette- og andreplass i ProAm-klassen, noe som gjør at de øker ledelsen i ProAm-mesterskapet. På plass på Paul Ricard var også landslagstrener Fredrik Brenna-Lund, som dermed kunne følge opp både Påverud, Siljehaug og Olsen.

På Anderstorp i Sverige deltok Emil Heyerdahl i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Der ble det brutt løp lørdag, men en niendeplass totalt og andreplass i Approved-Cup, for de med litt eldre biler, søndag.

Martinius Stenshorne har også kjørt i Sverige, nærmere bestemt Kristianstad, hvor årets tredje EM-runde i gokartklassen OKJ gikk av stabelen. Der stod Martinius for noen gode opphentinger, og satte blant annet raskeste rundetid i et av sine heat, men dessverre ble det ingen finale for Martinius denne gangen.

Jacob Lyseng, som etter flere år på vårt juniorlandslag nå har rykket opp til satsingslandslaget, deltok i helgen i Aurskog Høland Rally. Der ble det klasseseier for Jacob og kartleser Ditte Brink Kamersgaard. Flere av førerne på «Team Norway – Junior Team» har også imponert denne helgen, så vi kan trygt konstatere at det gror godt blant talentene i norsk bilsport!