Team Norway: Østberg ble mester!

Team Norway-utøvere imponerte i årets siste VM-runde i rally, og den som jublet aller mest var Mads Østberg etter gullet i WRC2.

Etter en sesong med flere endringer ble det til slutt gull i WRC2 for Mads Østberg og kartleser Torstein Eriksen etter at de også vant WRC2-klassen i Rally Monza. Det er den første norske sammenlagttittelen i WRC siden Petter Solberg vant hovedklassen i 2003.

-Mads og Torstein fortjener virkelig dette gullet. De har vært best i WRC2 gjennom sesongen, og gjort en formidabel jobb med å utvikle bilen. Og ved siden av alt dette har Mads også hatt tid til å hjelpe andre landslagsutøvere i Team Norway med alt fra å tilrettelegge trening på Olympiatoppen til å komme med kjøreråd til unge utøvere på kjøresamlinger. Mads er virkelig en lagbygger for Team Norway, og sammen med Torstein også en verdig vinner av prisen Årets Bilsportutøvere. I tillegg til sammenlagttittelen til Mads og Torstein var det imponerende å se tempoet til de andre Team Norway-utøverne i Rally Monza, og vi kan trygt slå fast at utøverne på Norges raskeste landslag har levert prestasjoner i verdenstoppen også i år, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

Den raskeste med R5-bil i Italia var Andreas Mikkelsen med Anders Jæger som kartleser. De vant dermed WRC3-klassen med sin Skoda, og la inn nok en god søknad for neste sesong.

Ole Christian Veiby, med Jonas Andersson i kartleserstolen, debuterte i WRC-klassen i Rally Monza. Veiby viste et godt tempo, men måtte bryte løpet etter en avkjøring.

En annen som har vært i Italia, er Dennis Hauger. Hauger kjørte årets siste løp i Formula Regional European Championship på Vallelunga, og 17-åringen slo til med seier i det første løpet, og en andreplass i søndagens løp. En utrolig imponerende avslutning på sesongen for Hauger, som bare har vært gjestefører i dette mesterskapet.