Team Norway: Østgaard i testløp

Fortsatt simracing som gjelder i disse koronatider, og Tommy Østgaard har vært i aksjon i helgen.

Han har kjørt et testløp til VM i iRacing på Circuit de Barcelona-Catalunya, og der ble det en 12. plass i sprintløpet og 18. plass i hovedløpet. I hele sprintløpet lå han bak Max Verstappen, og i hovedløpet var han på tiendeplass da han ble kjørt av banen.

I kvalifiseringen endte Østgaard på 18. plass, 0,3 bak pole, mens den andre nordmannen som var med, Sindre Setsaas, ble nummer ni i kvalifiseringen, men fikk litt problemer i løpene.

Østgaard var også med i et langdistanseløp på Nürburgring, hvor han og teamkameratene tok en andreplass i klassen. En annen fordel med Simracing er jo at man kan kjøre på forskjellige baner over hele verden på en og samme dag!

I tillegg til e-sport bruker utøverne på Team Norway dagene til å trene godt hjemme, og flere av våre beste utøvere var også med da NBF Talentutvikling arrangerte en live-trening på Facebook på tirsdag. Blant annet Mads Østberg, Dennis Olsen, Christian Krognes og Ayla Ågren som var med fra sitt hjem i USA.

Som en erstatning for vårsamlingen som skulle ha vært arrangert denne helgen, har NBF Talentutvikling laget en «hjemmesamling» med både praktiske og teoretiske oppgaver som ligger ute på bilsport.no. Det vi oppfordrer alle til å delta, da man kan lære mye av å gjøre disse oppgavene!