Team Norway: Regnbueseier til Østberg

Mads Østberg og Torstein Eriksen vant helgens runde i det ungarske rallymesterskapet, og fikk ekstra oppmerksomhet da de kjørte over startrampa med prideflagg på bilen.

Mads Østberg og kartleser Torstein Eriksen vant Mecsek Rally med sin Citroen C3 Rally2. Østberg bruker det ungarske rallymesterskapet som trening for WRC2-løpene, og denne helgen fikk han ekstra oppmerksomhet da han hadde prideflagg på bilen da han kjørte over startrampa. Østberg ønsket å vise at han støtter menneskerettigheter og er motstander av Ungarns nye homo-lov.

-Mads Østberg har gang på gang vist at han er en god ambassadør for norsk bilsport, og viser det nok en gang med å stå opp for menneskerettigheter på denne måten, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

Sammen med Formel 1 på Red Bull Ring i Østerrike har to utøvere fra Team Norway vært i aksjon. I årets første løp i W Series ble det en tiendeplass for Ayla Ågren, etter å ha vist et godt tempo i kvalifiseringen, men vært uheldig i løpet. På samme bane ble Marius Nakken nummer 12 i Porsche Supercup.

I Tyskland har Christian Krognes deltatt i nok en runde i det tyske langdistansemesterskapet NLS på Nürburgring i Tyskland, men etter en god kvalifisering ble det brutt løp for BMW-føreren denne gangen. Mads Siljehaug kjørte også, og ble nummer tre i CupX-klassen med en KTM X-Bow GT4.

I italienske Napoli ble Martinius Stenshorne nummer tretten i OK-klassen i helgens runde av WSK Euro Series, mens Marcus Ahlmann Sæter ble nummer 25 i den ene prefinalen i OKJ. Stenshorne var stadig blant de raskeste i de innledende heatene og prefinalen.

Tommy Østgaard ble nummer 34 i en runde i GT World Challenge Europe Esports Championship.

På Summit Motorsports Park i amerikanske Ohio har dragracer Julie Nataas vært i aksjon igjen, i klassen Top Alcohol Dragster, men denne gangen røk hun ut av E2 mot Jackie Fricke.

Hjemme i Norge har flere utøvere deltatt i gokartløpet på Andebu, blant annet Andreas Bakkerud, som bruker gokart som trening til rallycross. Bakkerud ble nummer 7 og 14 i KZ2. I samme klasse ble Benjamin Fuglesang nummer 11 og 24, mens Felix Heiberg ble 13 og 19. Emil Antonsen og Sivert Møyland vant hvert sitt løp i KZ2. I X30 var det enda flere fra juniorlandslaget som var med, som Herman Ovenstad (2. plass og 2. plass), Benjamin Fuglesang (4. og 5. plass), Oskar Biksrud (8. og 10. plass), Dennis Bjerke (to brutte løp). Jonas Holte Rød vant begge løpene i denne klassen. I DD2 kjørte Andrine Rafoss inn til to andreplasser, bak Nikolai Stien, som vant begge løpene. I tillegg var det masse sterk kjøring i alle klasser.