Team Norway: Rekorddeltakelse i Simracing GP

De eneste billøpene som kan kjøres under koronapandemien er virtuelle, og søndag ble årets andre runde i Simracing Grand Prix kjørt med flere landslagsførere til start.

E-sport er i vinden som aldri før, og nesten 100 førere var påmeldt til årets andre runde i det offisielle Norgesmesterskapet Simracing Grand Prix som bruker iRacing som plattform, og hvor alle kjører med Porsche 911 GT3 Cup-biler. Suzuka var banen det ble kjørt på i søndagens løp, og de tretti raskeste gikk til finalen.

Glenn Key vant løpet foran Dennis Hauger, som dermed ble beste landslagsfører. Hauger får gratis lisens av Norges Bilsportforbund i 2021, som var premien til den beste på Team Norway.

-Vi oppfordret så mange som mulig av landslagsførerne til å delta, da simracing er en god treningsarena i disse tider. Derfor lovet vi også en gratis lisens i 2021 til den beste fra Team Norway. Da Dennis Hauger ble beste landslagsfører var vi kjapt ute med å presisere at premien er en vanlig lisens, og ikke en superlisens for Formel 1, sier sportssjef i NBF Talentutvikling, Atle Gulbrandsen.

Det var lenge Christian Krognes som lå best an av Team Norway-førerne, men han gjorde en liten feil og ble påkjørt av Karl Peder Nordstrand fra juniorlandslaget.

Flere landslagsutøvere var med. Dennis Hauger ble som nevnt nummer to, Oskar Biksrud ble nummer fem, Emil Heyerdahl nummer sju, Karl Peder Nordstrand nummer åtte, Benjamin Fuglesang nummer elleve, Christian Krognes nummer tolv, Dennis Bjerke nummer seksten, og Ole Christian Veiby nummer 28. Flere fra landslaget klarte ikke å kvalifisere seg til finalen, men ligger nå i hardtrening foran de kommende løpene.