Team Norway: Seier til Bryntesson

Denne helgen gikk årets første EM-runde i rallycross av stabelen i svenske Höljes, og der ble det norsk suksess.

Team Norway-fører Thomas Bryntesson gikk helt til topps med sin Volkswagen Polo, og på en tredjeplass kom landslagskolleag Andreas Bakkerud i en Skoda Fabia. Også landslagsutøver Sivert Svardal deltok i Höljes, og høydepunktet hans var en sterk femtetid i tredje omgang.

-Veldig morsomt at det ble stor norsk suksess i EM-runden, nå som vi ikke har noen med i VM. Både Bryntesson og Bakkerud har hatt utfordringer med budsjetter, men at de slår til i den første EM-runden lover godt for resten av sesongen, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

I det klassiske 24-timersløpet på Le Mans måtte Dennis Olsen bryte med et ødelagt hjuloppheng på natta. Olsen delte en Porsche 911 i GTE AM-klassen med norske Anders Buchardt og amerikanske Robert Foley.

Ole Christian Veiby deltok i NM-runden Rally Grimstad. Sammen med kartleser Jonas Andersson vant han asfaltløpet med sin Hyundai i20 R5. Team Norway-utøver Torstein Eriksen, som er kartleser for Mads Østberg i VM, er også kartleser for Frank Tore Larsen i NM, og Larsen og Eriksen ble nummer to i Rally Grimstad.

Karl Peder Nordstrand har kjørt en runde i FIA Cross Car Academy Trophy i Prera i Tsjekkia. Nordstrand imponerte med å kjempe om seier i finalen, men det endte dessverre med brutt løp.

Niklas Eker Abrahamsen har kjørt Citroën DS3 Cup på Jyllandsringen i Danmark, hvor det ble en fjerde- og sjuendeplass.

Vi tar også med at Andrine Rafoss ble nummer to i et klubbløp i bilcross i Konsmo.