Team Norway: Seier til Mikkelsen og Eriksen

Andreas Mikkelsen og Torstein Eriksen startet WRC2-sesongen på best mulig måte.

Flere førere fra Team Norway, Norges raskeste landslag, har vært i aksjon i helgen, og vi starter med årets første VM-runde i rally, Rally Monte Carlo. Eneste norske ekvipasje til start bestod av Andreas Mikkelsen og hans nye kartleser Torstein Eriksen i en Skoda Fabia i WRC2-klassen. Duoen vant sin klasse med nesten et minutt.

I Abu Dhabi i De Forente Arabiske Emirater (UAE) har Martinius Stenshorne kjørt sine første billøp i helgen, i mesterskapet F4 UAE. Fjorårets vinner av Bilsporttalentet imponerte i sitt første løp med en sjuendeplass, før det ble clutch-problemer i det andre løpet. I det tredje løpet kjørte han seg opp fra 12. til 8. plass, men måtte bryte etter et sammenstøt. I det fjerde og siste løpet på Yas Marina Circuit kjørte han seg mesterlig opp fra 25. startposisjon til en 16. plass i mål. Neste løp går i Dubai kommende helg.

I amerikanske Florida har oppkjøringen til neste helgs 24-timersløp på Daytona startet denne helgen. Dennis Olsen stiller til start for Porsche-teamet KCMG sammen med førerne Larens Vanthoor, Patrick Pilet og Alexndre Imperatori. Etter gode rundetider på trening ble det bare en tiendeplass i søndagens korte kvalifiseringsløp (som Olsen ikke kjørte), noe som betyr at kvartetten starter fra tiende startposisjon i GTD Pro-klassen i kommende helgs 24-timersløp.

Flere fra Team Norway har også deltatt i det virtuelle 24-timersløpet på Daytona denne helgen. Best gikk det for Tommy Østgaard, som sammen med sine teamkamerater kjørte inn til en imponerende andreplass totalt.

Vi tar også med at Dennis Hauger avholdt en pressekonferanse i Oslo i forrige uke, hvor han presenterte planene for årets Formel 2-sesong sammen med Prema Racing. Før det hadde Dennis vært en uke på treningsleir hos Red Bull i Østerrike, sammen med NBF-trener Jan Åge Asgrimsplass.