Team Norway: Seier til Nataas

Både Julie Nataas og Mads Siljehaug startet sine sesonger i USA denne helgen, og Nataas gikk helt til topps.

Dragracer Julie Nataas startet sesongen med det såkalte «Baby Gators» i Gainesville i Florida, som teller i The NHRA Lucas Oil Drag Racing Series Southeast Division, og også fungerer som oppvarming til det store løpet «Gatornationals» kommende helg. Julie kjører som i fjor i klassen Top Alcohol Dragster, og hun gikk helt til topps i konkurransen etter å ha slått Duane Shields i finalen.

-Veldig gøy med en så sterk sesongstart av Julie. Hun imponerte oss stort i fjor, og har vært flink til å bruke treningsprogrammene til Jan Åge Asgrimsplass gjennom sesongen. Julie kjemper helt i toppen i en idrett med flest menn, og det er noe som er verdt å feire på kvinnedagen i dag, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

Mads Siljehaug deltok i årets to første løp i GT4 America på Sonoma-banen utenfor San Fransisco i California. Mads delte en KTM GT4 med Nicolai Elghanayan, og kjørte inn til en niende- og sjetteplass i de to løpene. I fjor kjørte Siljehaug hele det amerikanske mesterskapet, men i år blir det mest fokus på kjøring i Europa med KTM sin nye GT2-bil. Siljehaug er tidligere vinner av Bilsporttalentet, og har ved flere anledninger uttalt at seieren der var helt avgjørende for at han kunne fortsette sin karriere.

De som driver med simracing kjører ofte flere løp i uken, og landslagets Tommy Østgaard deltok før helgen i VCO Pro Sim-løpet med Formel 3-biler på Spa. Der ble det en fjerdeplass til Østgaard og teamkamerat Gustas Grinbergas. Flere fra juniorlandslaget deltok også i Scandinavian GT Series med et løp på en virtuell utgave av Nürburgring Nordschleife, og der ble det 8., 9., 10. og 12. plass til henholdsvis Oskar Biksrud, Karl Peder Nordstrand, Benjamin Fuglesang og Dennis Bjerke, som alle representerer EVEN Management og prosjektet Next Generation, som støttes av Norges Bilsportforbund.