Team Norway: Seier til Østberg

Mange utøvere fra Team Norway, Norges raskeste landslag, var i aksjon i helgen.

Vi starter i Ungarn, hvor Mads Østberg vant årets første runde i det ungarske rallymesterskapet sammen med kartleser Patrik Barth.

En annen fører vi kjenner godt fra rally, Ole Christian Veiby, deltok denne helgen i racing, da han kjørte 12-timersløpet på Mugello i Italia sammen med Johan Kristofersson og Gustav Bergsgtröm. Trioen kjørte en Porsche 911 og ble nummer to i sin klasse.

Langdistanseløp har det også blitt kjørt på Nürburgring Nordschleife i Tyskland, hvor årets første runde av NLS-mesterskapet – tidligere kjent som VLN – gikk av stabelen. Best gikk det for Dennis Olsen, som kjørte inn til en tredjeplass totalt sammen med teamkamerat Josh Burdon i deres Porsche 911 GT3. Christian Krognes og hans teamkamerater kom aldri til start på grunn av tekniske problemer med deres helt nye BMW M4 GT3. Mads Siljehaug deltok med en KTM X-Bow GT2, men også Siljehaug og hans team måtte bryte. Emil Heyerdahl kjørte sitt første løp på verdens lengste racerbane, og kjørte inn til femteplass i klassen med en Porsche Cayman. Heyerdahl må kjøre to løp i en langsommere klasse før han får tillatelse til å kjøre i GT4-klassen som er hovedsatsatsingen i år. Vi tar også med at tidligere landslagsfører Sindre Setsaas og landsmann Oskar Sandberg kjørte inn til en imponerende seier i VT2.

Gokartfører Marcus Ahlmann Sæter hadde en vanskelig helg på Portimao, hvor han ikke fullførte finalen i OKJ-klassen. Dragracer Julie Nataas hadde planer om å debutere i Funny Car denne helgen i Texas, men kom ikke til start i løpet.

Denne helgen ble også det virtuelle 12-timersløpet på Sebring kjørt, og der ble det en femteplass til Tommy Østgaard, mens Karl Peder Nordstrand og Benjamin Fuglesang ble nummer 18.

I Jeddah i Saudi Arabia ble det en sterk sjetteplass til Dennis Hauger i søndagens Formel 2-løp fra tiende startposisjon. I lørdagens løp ble Dennis offer for en feil beskjed fra løpsleder om at han skulle kjøre gjennom pitlane under en sikkerhetsbilperiode, selv om pitlane var stengt. På plass i Jeddah var også landslagstrener Jan Åge Asgrimsplass, som følger opp Dennis Hauger tett denne sesongen.