Team Norway: Seier til Sæter

Marcus Ahlmann Sæter kjørte inn til seier i søndagens første løp i Ginetta Junior Championship på britiske Silverstone.

Sæter startet helgen med en 13. plass i løp 1, så ble det seier i løp 2 og tredjeplass i løp 3.

-Veldig gøy og imponerende at Marcus bestiger det øverste trinnet på pallen i bare hans andre løp med bil. Marcus jobber veldig seriøst og er en av de mest ivrige utøverne vi har når det kommer til å trene med landslagstrener Jan Åge Asgrimsplass, forteller sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

En annen som kjørte på Silverstone i helgen var Martinius Stenshorne, som gjorde en gjesteopptreden i GB3-mesterskapet, som er Storbritannias svar på Formel 3. Martinius viste godt tempo i det første løpet og kjørte seg opp til en niendeplass. I løp 2 ble det en 14. plass, mens det siste løpet ble avlyst på grunn av for mye regn.

Andre EM-runde i gokart ble kjørt i Frankrike i helgen, og der viste Casper Henriksen sterk kjøring gjennom hele helgen. Noen uhell ble det, men i finalen kjørte han seg opp til en 18. plass i OK-klassen. Det ble dessverre ingen finale på Vegard Klemetsen i Frankrike.

Fredrik Flood-Engebretsen kjørte årets første løp i FIA Karting Academy Trophy, på samme bane som Henriksen og Klemetsen, og etter mye god kjøring ble det finaleplass for Fredrik, men i finalen ble han påkjørt og måtte bryte.

Hjemme på Varnabanen utenfor Moss deltok landslagsutøverne Elina Lie Rolfsen og Philip Svendsen i X30-klassen. Elina kjørte inn til andreplass bak Dennis Bjerke, mens det ble en sjuendeplass til Philip Svendsen etter litt motortrøbbel.

Emil Gjerdrum kjørte årets første løp i ADAC GT4 på Oschersleben i Tyskland, men det ble en vanskelig helg for Emil med biltrøbbel og en 18. og en 20. plass for han og teamkameraten.

Julie Nataas kjørte inn til en tredjeplass i NHRA Fourwide Nationals i North Carolina denne helgen.

Simen Olsen kjører ikke bare Formula Drift i USA, men deltok også i årets første NM-runde i Skien, og tok seieren.