Team Norway: Seier til Veiby

Nok en aktiv helg for utøverne på Team Norway, Norges raskeste landslag.

Ole Christian Veiby, som har Jonas Andersson som kartleser, deltok ikke i VM-runden i Kroatia, men kjørte denne helgen Rally Terras D’Aboboreira i Portugal, som oppvarming til kommende VM-runder. Og den norske Hyundai-føreren gikk helt til topps i løpet.

En av Norges mest aktive bilsportutøvere er Mads Siljehaug, som er profesjonell for Reiter Engineering. I år skal ha kjøre 24H Series med en KTM X-Bow GTX, og før helgen kom nyheten om at han også i år skal kjøre full sesong i det amerikanske GT4-mesterskapet for Marco Polo Motorsports med en KTM X-Bow GT4. Denne helgen ble det kjørt løp på Circuit of the Americas i Texas, og Siljehaug og Nicolai Elghanayan ble nummer 19, og nummer seks i Silver-klassen, i det første løpet, og kjørte inn til en niendeplass, og fjerdeplass i Silver-klassen, i det andre løpet.

Christian Krognes kjørte gjorde sin sesongdebut på Nürbugring i Tyskland denne helgen, hvor han kjørte inn til en 13. plass i årets tredje runde av NLS-mesterskapet. Krognes kjørte som vanlig en BMW M6 GT3 for Walkenhorst Motorsport sammen med de to britiske førerne David Pittard og Ben Tuck.

I Genk i Belgia har det denne helgen blitt kjørt et gokartløp under navnet «Champions of the Future», som mange har brukt som oppvarming til EM-runden på samme bane om to uker. Martinius Stenshorne deltok som vanlig i OK-klassen, og ble nummer 20 i finalen. Marcus Sæter kom ikke til finalen i OKJ, men vant Consolatin Race for de som var fra 67. plass og oppover etter de innledende omgangene.

Julie Nataas har denne helgen kjørt Southernnats i Altanta, hvor hun denne helgen røk ut i E2 etter å ha tapt mot Rich McPhillips Jr.

Ellers skulle Dennis Olsen ha kjørt årets første løp i World Endurance Championship på Spa denne helgen sammen med Anders Buchardt, men en krasj på test gjorde at den norske duoen ikke kom til start.

Søndag ble det kjørt et nytt løp i SimracingGP, hvor landslagsfører Sindre Setsaas vant sprintløpet, og ble nummer to i hovedløpet bak Carl Fredrik Hersoug. I hovedløpet ble Oskar Biksrud nummer tre, Karl Peder Nordstrand nummer fem, Dennis Bjerke nummer 34 og Benjamin Fuglesang nummer 40.