Team Norway: Sensasjonelt av Mikkelsen og Krognes

Christian Krognes og Andreas Mikkelsen/Torstein Eriksen stod for noen sensasjonelle opphentinger i helgen.

Vi starter i Akropolis Rally i Hellas, hvor det ikke startet så bra for Andreas Mikkelsen og Torstein Eriksen i WRC2-klassen. De var nummer 12 etter tre etapper, men så startet en utrolig opphenting og etter et fantastisk løp ble det seier i WRC2-klassen for de to elitelandslagsførerne.

En like fantastisk opphenting hadde Christian Krognes og hans teamkamerat Kuba Giermasiak i lørdagens NLS-løp på Nürburgring. Etter en krasj av Giermasiak i kvalifiseringen startet BMW-duoen på 41. plass, men vant lørdagens sekstimersløp. Og som om ikke det var nok vant de også søndagens sekstimersløp i samme mesterskap.

På Red Bull Ring i Østerrike ble det en trøblete helg for Martinius Stenshorne i Formula Regional European Championship. I lørdagens løp ble han nummer 18, men søndag kjørte han over mål som nummer tre. Men så fikk han en tidsstraff fordi han hadde kjørt forbi to biler på oppvarmingsrunden etter at girkassa låste seg, og da fikk han en tidsstraff som igjen førte han utenfor poeng.

På Sachsenring i Tyskland ble Dennis Olsen nummer sju i lørdagens DTM-løp, mens han måtte bryte etter å ha blitt påkjørt i søndagens løp. Emil Christian Gjerdrum kjørte ADAC GT4 på Sachsenring, og det ble en 17. og 19. plass på Emil og teamkameraten.

På Rudskogen ble det to andreplasser og en tredjeplass for Dennis Hauger, som var gjestefører i Porsche Carrera Cup Scandinavia, mens Isabell Rustad ble nummer to i det første løpet i Sprint Challenge, men måtte bryte med girkasseproblemer i det siste løpet.

Ellers var Tommy Østgaard og Oskar Biksrud på Porsche Festivalen på Rudskogen for å vise frem esport, Ole Christian Veiby kjørte oppvisning hjemme i Kongsvinger, mens Fredric Aasbø reiser land og strand rundt med driftingoppvisning.

-Det går knapt en helg uten strålende resultater av utøverne på Team Norway, Norges raskeste landslag. De er fantastiske ambassadører for norsk bilsport, og det jobbes så hardt i kulissene for å få til disse resultatene. Det er imponerende, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.