Team Norway: Sesongavslutning for Siljehaug

En litt roligere helg for utøverne på Team Norway, Norges raskeste landslag, men noen utøvere har fortsatt representert Norge i inn- og utland.

Vi starter som vanlig med utøverne på elitelandslaget, hvor Mads Siljehaug har avsluttet sesongen i det amerikanske GT4-mesterskapet sammen med teamkamerat Nicolai Elghanayan for Marco Polo Motorsports i deres KTM X-Bow GT4. Det ble en niendeplass totalt, og en femteplass blant sølvførerne i det første løpet på Indianapolis Motor Speedway, mens Bilsporttalentet fra 2016 dessverre måtte bryte det andre løpet.

Andreas Bakkerud har testet den elektriske rallybilen som skal brukes i mesterskapet Extreme E, og Andreas er aktuell som en av førerne i mesterskapet som starer i januar, og som skal kjøres på steder hvor klimaendringer har gjort seg gjeldene for å få oppmerksomhet om at elektrisk mobilitet kan være en av løsningene for å bremse den globale oppvarmingen.

Blant førerne på satsingslandslaget så ble det seier til Ola Jr. Nore og kartleser Veronica Engan i sin klasse i Aurskog Høland Rally. Nore er også en av finalistene i årets Bilsporttalent, mens fjorårets vinner, Sivert Svardal, kjørte NM-finalen i rallycross på Momarken. Der ble det andreplass og tilsynelatende NM-gull, men det var helt til teknisk etterkontroll viste at bilen ikke var etter reglementet. I stedet gikk NM-gullet til stortalentet Emil Sivesind.

Også førerne på juniorlandslaget har gjort det sterkt i år. Denne helgen vant Ole Henry Steinsholt klassen sin i NM-finalen i rallycross, og ble også nummer tre sammenlagt. Og på søndag ble han nummer to i klasse 2. Emil Christian Gjerdrum har kjørt årets siste løp i FIA Academy Trophy i gokart i italienske Lonato. I finalen var Emil oppe på en 17. plass, men det ble en straff og 23. plass til slutt.