Team Norway: Sesongstart

2022-sesongen er i gang, og Andreas Mikkelsen ble første Team Norway-utøver i aksjon i år.

Andreas Mikkelsen ble kastet inn i Dakar Rally i Saudi Arabia da et av teamene trengte en erstatter fordi den faste sjåføren hadde testet positivt på Covid. Ettersom Mikkelsen har en avtale med Red Bull fikk han muligheten, og dermed fikk han sin gamle kartleser Ola Fløene i høyrestolen igjen.

Andreas debuterte dermed i det legendariske løpet i «Lett-Prototype-Klassen», men på den tredje prøven måtte Mikkelsen bryte da det hadde blitt skader på buret. Dermed reiste Team Norway-føreren hjem for å forberede seg til Rally Monte Carlo.

Mikkelsen skal forøvrig ha med seg Torstein Eriksen som kartleser i år, som tidligere har lest noter for Mads Østberg. Østberg skal ha med svenske Patrick Barth i høyrestolen.

En annen Team Norway-utøver som er i Saudi Arabia er Andreas Bakkerud, som skal delta i arrangementet Autoville Riyadh med Skodaen han ble Europamester med i fjor.

Ellers begynner det å røre på seg for flere av landslagsutøverne som snart skal i gang med enten løp eller testing.

-Planen er at vi skal ta ut landslagene for 2022 i februar, og inntil da følges utøverne som var på Team Norway i 2021 opp, sier Atle Gulbrandsen fra NBF Talentutvikling.