Team Norway: Sesongstart

Endelig er sesongene i gang for flere av utøverne på Team Norway, og det er knyttet spesielt stor spenning til Formel 3-debuten til Dennis Hauger denne helgen.

På grunn av permitteringer og mindre arbeidskapasitet i NBF Talentutvikling om dagen har vi ikke mulighet til å følge opp med ukesrapporter, hvor vi forteller om Team Norway-utøverne ute i verden, på samme måte som tidligere. Men vi håper at vi er tilbake med de faste ukesrapportene om ikke så altfor lenge.

Men selv om det er litt stille fra oss, så har det heldigvis begynt å skje ting for flere av utøverne på Norges raskeste landslag. Tommy Østgaard har jo vært i gang hele tiden med simracing, og vant også klassen sin i det virtuelle 24-timersløpet på Le Mans. I helgen som var kjørte Dennis Olsen NLS (tidligere VLN) på Nürburgring, Marcus Ahlmann Sæter har kjørt gokart og Ole Christian Veiby kjørte løp med crosskart. Flere av våre yngste utøvere har også deltatt i løp i både gokart og crosskart, og Mads Østberg har vært i Polen på rallytest.

Alle utøverne har trent hardt fysisk i koronapausen, og mange har hatt egne treninger med vår fysiske trener Jan Åge Asgrimsplass. Flere har også jevnlige samtaler med mentaltrener Jon Krognes, og vi andre i NBF Talentutvikling har jobbet på for å legge forholdene til rette for blant annet utenlandsreiser i tiden som kommer.

Nå nærmer det seg sesongstart for enda flere utøvere, som Thomas Bryntesson, som skal kjøre løp i Höljes, Julie Nataas, som skal i gang med dragracing i USA, Martinius Stenshorne som skal i gang med gokartløp og flere av utøverne som enten skal kjøre løp eller teste.

Det knytter seg ekstra stor spenning til Dennis Hauger, som debuterer i Formel 3 på Red Bull Ring sammen med Formel 1 denne helgen. Det skal kjøres et løp lørdag og et løp søndag uten tilskuere. Alle løpene sendes direkte på V Sport og Viaplay.

-Dennis har forberedt seg godt med mye fysisk trening, egne treninger med Jan Åge i Team Norway, kjøresamling på Gardermoen med Team Norway, gokartkjøring, mye iRacing, samling på Olympiatoppen med Team Norway, simulator hos teamet sitt i England og selvsagt førsesongtestene i Bahrain. Samtidig har han gått glipp av noen tester på grunn av koronapausen og har derfor ikke de samme forventningene som de mer rutinerte førerne. Vi krysser fingrene for F3-føreren i Østerrike, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

Følg med på sosiale medier for resultater, også håper vi at vi er tilbake med våre faste ukesrapporter om ikke lenge!