Team Norway: Setter Norge på kartet

Utøvere fra Team Norway, Norges raskeste landslag, har satt Norge på kartet over hele verden denne helgen.

Mest oppmerksomhet har det vært rundt Dennis Hauger og Martinius Stenshorne som startet sesongen i henholdsvis Formel 2 og Formel 3 i Bahrain.

Dennis Hauger hadde en god kvalifisering, hvor han var nummer fem, men rykket opp til fjerde da Kush Maini ble disket. I sprintløpet, med omvendt startrekkefølge, kjørte Dennis inn til en åttendeplass, og det ble en ny åttendeplass i hovedløpet på lørdag.

Martinius Stenshorne fikk det ikke helt til under kvalifiseringen og endte som nummer 22. I begge løpene kjørte han seg kraftig oppover, og ble nummer 11 på fredag og 14 på lørdag.

Bare 110 kilometer unna Bahrain International Circuit i luftlinje finner vi Losail International Circuit i Qatar, og der kjørte Dennis Olsen årets første løp i FIA World Endurance Championship. Olsen, som har gått fra Porsche til Ford foran årets sesong, ble nummer ni i GT-klassen sammen med sine teamkamerater Mikkel Pedersen og Giorgio Roda.

På den andre siden av jordkloden, i amerikanske Las Vegas, kjørte Andreas Bakkerud årets to siste løp i Nitrocross med sin elektriske rallycrossbil. Det ble ingen seier denne gangen for Bakkerud, som tok en sjetteplass i det første løpet og måtte bryte i det andre. Til slutt endte han på en fjerdeplass sammenlagt. Robin Larsson tok tittelen.

Fjorårets vinner av Årets Bilsportutøver, Julie Nataas, kjørte i helgen «Babygators» i Gainesville Florida, som oppvarming til Gatornationals, årets første NHRA-løp kommende helg. Dessverre måtte Julie kaste inn håndkleet med tekniske problemer i helgen.

Emil Christian Gjerdrum har igjen vært i Spania for å kjøre GT Winter Series. Denne gangen var det Motorland Aragon som var arenaen for Mercedes-føreren, som tok en tredjeplass i klassen i sprintløpet, mens det ble brutt løp i hovedløpet da teamkameraten ble påkjørt.

Flere fra Team Norway har også deltatt i Numedalsrally i helgen. Best gikk det for Torstein Eriksen, som er kartleser for Frank Tore Larsen, som ble nummer to bak vinnerne Eyvind Brynildsen og Jørn Listerud. Ole Christian Veiby kjørt denne gangen en gammel Volvo, og kom på en imponerende 12. plass totalt. Marius Solberg Hansen tok en 17. plass totalt. Jens Hvaal, Petter Sevæs Waskaas og Karl Peder Nordstrand måtte bryte.

I helgen ble også Tommy Østgaard Norgesmester i simracing, mens det var Oskar Biksrud som vant det siste løpet.

En rekke utøvere fra både Team Norway 2023 og andre deltok denne helgen på en vårsamling i Oslo, med treninger, foredrag, trampolinepark, gokart og annen moro. Landslaget for 2024 er ennå ikke tatt ut, men vil bli tatt ut når flere av førerne har et program klart for kommende sesong.